EURO 2024: Slovačka napravila prvo veliko iznenađenje! (VIDEO)

Reprezentacija Slovačke napravila je prvo izenanađenje na EURO 2024 pošto je pobedila belgiju 1:0 u okviru grupe D. Sada Slovaci i Rumuni imaju po 3 boda, dok se Belgija i Ukrajina bez bodova.

Belgija je krenula silovito i imala dve šanse prko Romelu Lukakua u prvih 5 minuta, ali je napadač u svom stilu imao neverovatne promašaje.

Gotovo momentalno je stigla kazna na drugoj strani. Posle greške odbrane Belgije, Ivan Šranc je iskoristio odbitak i doveo svoju reprezentaciju u vođstvo u 6. minutu.

Belgija je u nastavku pokušala da napadne, ali u prvom poluvremenu su imali još jednu šansu i to, naravno, preko Lukakua.

Sa druge strane Slovvačka je sekla sigurnost i čuvala je dobro loptu, a u nekoliko navrata imala prilike i da duplira vođstvo.

U nastavku, Belgija je posle 10 minuta postigla gol, pošto je Lukaku sproveo loptu u praznu mrežu. Ipak, posle gledanja VAR-a utvrđeno je da je bio ofsajd i ostalo je 1:0 za Slovačku. Posle toga Belgija je imala još jednu veliku šansu, a onda skoro pola sata nisu uspevali da značajnije ugroze gol Dubravke.

A onda u 86. minutu, Openda je probio po levoj strani, pronašao Lukakua koji je napokon pogodio, opet, za 1:1. Međutim, opet, je i to poništeno jer je Openda pre prodora odigrao rukom i ostalo je 1:0 za Slovačku.

Nadoknada je bila 7 minuta, a posle 3 minuta De Brujne je imao priliku,ali je slabo šutirao i Dubravka je odbranio.

Na kraju, 1:0 za Slovake u prvom veliko iznenađenju u Nemačkoj.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Zvanično: Simanić ima novi klub

Srpski košarkaš Boriša Simanić potpisao je ugovor sa Igokeom, potvrdio je klub iz Aleksandrovca. Simanić se vraća na teren poslije...

POVEZANE OBJAVE