Milojević želi pojačanja u svim linijama tima: Dostavio sam spisak igrača koji moraju da ostanu!

Crvena zvezda je obavila prozivku za početak priprema za novu sezonu u kojoj žele ponovo da se domognu grupne faze Lige šampiona.

Naravno, tu je i želja da se odbrane oba trofeja u Srbiji.

Trener Vladan Milojević je istakao da su pojačanja neophodna na svim pozicijama.

Imali smo nekih dvedesetak dana da se odmorimo, mislim da smo zaslužili ovaj odmor. Imamo dosta igrača koji su sa reprezentacijom i sigurno je da će biti kašnjenja prilikom njihovog dolaska. Znate da imamo igrače koji se trenutno nalaze i sa našom reprezentacijom na Evropskom prvenstvu. Nadam se da ćemo ih imati što kasnije iz razloga što želim da prođemo grupu, kolko god to bilo teško za mene, značilo bi za našu zemlju, počeo je Milojević.

Prošla sezona je arhivirana, očekuje uspešne pripreme i da će ekipa biti spremna za prve izazove.

– Što se tiče prvenstva ono počinje krajem jula, imamo takođe i tu prvu utakmicu plej-ofa o kojoj ne razmišljamo, ima još mnogo vremena do nje. Svi igrači se nalaze u jako dobrom fizičkom stanju, imamo vremena da sve spakujemo u četiri nedelje, sve počinje od nule. Sve što je bilo do pre dvadeset dana ide u arhivu. Imamo ciljeve i želje, nadam se da ćemo odraditi pripreme na najbolji mogući način i da će igrači proći pripreme bez povreda. Takođe, nadam se da će se igrači koji će nam se priključiti kasnije vratiti zdravi i orni, da možemo da odgovorimo na najbolji način u prvoj utakmici domaćeg prvenstva.

Ne želi da komentariše spekulacije, pohvalno je pričao o najnovijem pojačanju – Dalsiju Gomešu.

– Možemo da pričamo o igračima koji su došli. Ostali sve dok ne dođu zvanično, nije potrebno razgovarati o njima. Naš sportski sektor radi dobar posao. Što se tiče Dalsija, on je kvalitetan igrač, pomoći će nam po načinu igre i sa svojim karakternim osobinama. Ponikao je u Portugaliji, u Benfici. Brzo smo reagovali, bez obeštećenja, hvala klubu na tome, znamo koliko je teško danas naći nekog kvalitetnog igrača koji finansijski ne vredi mnogo. U svakom slučaju, mislim da će nam Dalsio dosta pomoći. Ne bih da pričam o fudbalerima koji se spominju dok se sve ne bude zvanično obelodanilo.

U ekipi uvek treba sveže krvi, zadovoljan je svime što je do sada urađeno.

– Mislim da treba u svim linijama sveža krv. Neminovno je da u Crvenoj zvezdi sve zavisi od transfera, da funkcioniše od tih sredstava. Jako je teško, na moju žalost znate da u svakom prelaznom roku moram da formiram novu ekipu, uvek su najbolji igrači najinteresantniji drugim klubovima, ali mislim da za sada dobro funkcionišemo. Svaki dobar igrač je dobrodošao, treba da se da šansa i našim mladim igračima, videćemo koliko će fudbalera brojčano na kraju biti.

Hvang je i dalje igrač Crvene zvezde, bez obzira na razne spekulacije ovih dana.

– Ne bih sad voleo da pričam o nečemu što se nije desilo. Hvang je veliki profesionalac, on je kod nas, a šta će biti u budućnosti stavrno ne znam, svakako računam na njega i čekam ga da se vrati posle reprezentativne pauze, a šta će biti u budućnosti, nikad se ne zna.

Ima igrača koje Milojević vidi kao glavne nosioce i ne bi želeo da oni napuste klub, međutim nije želeo da otkrije koji su fudbaleri u pitanju.

– Izričita želja jeste. Rekao sam upravi kluba, znaju oni između nas, koji je to dogovor. 

Dosta igrača se vratilo sa pozajmice, imaće vremena da se nametnu Milojeviću.

 Tu je dosta igrača za koje sam tražio da budu tu sa nama i oni će biti sigurno na Zlatiboru. Prvo iz razloga jer su zaslužili svojim talentom i igrama da vide kako je biti u prvom timu. Voleo bih uživo da vidim njihove kvalitete na treningu, još jednom da ih isčekiramo, a oni će imati vremena da se dokažu i pokažu. Svakako mi je drago koliko ima mladih i talentovanih igrača. Videćemo kroz rad kako sve to izgleda.

Na pitanje za golmana Gordića, rekao je da svi igrači imaju šansu da se dokažu i da će se nešto više znati tek nakon priprema.

– Za sve postoji šansa, ne mogu u ovom trenutku ništa da vam kažem. Sada počinjemo proces priprema, a videćemo na kraju tog pripremnog perioda, do kraja prelaznog roka ima vremena, te ćemo videti šta će se dalje događati.

Za Dragovića je imao samo reči hvale, te je poželeo Zvezdi još fudbalera poput njega u budućnosti.

– Pratili ste celu situaciju. Dragović je veliki profesionalac, mnogo je dao Crvenoj zvezdi. Mnogo smo pričali s njim, njegova želja je bila okrenuta prema Zvezdi, ali je na kraju preovladao taj povratak tamo gde je odrastao i ponikao i to je za svaki respekt. Bilo bi mi krivo da nismo pokušali, ali smatram da smo uradili sve, i da je bila njegova želja da se vrati. On je lider, mnogo je igrača stasalo pored njega, znate da ja vodim računa o ličnim karakteristikama, tako da se nadam da ćemo imati još Dragovića u Crvenoj zvezdi. 

Borjan i dalje ima ugovor sa slovačkim timom, te je šef struke izjavio da će tek nakon razgovora s njim biti sve jasnije. 

 Borjan, kako sam dobio informaciju, ima i dalje ugovor sa Slovanom, do 30. juna. Videćemo u daljim razgovorima sa klubom i njim šta će biti, završio je Milojević.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Lebron u poslednjim sekundama za pobedu, tripl-dabl novog košarkaš Partizana!

Košarkaši SAD-a imali su vrlo težak ispit pred početak olimpijskog turnira pošto su savladali Južni Sudan 101:100. Meč je rešen...

POVEZANE OBJAVE