Partizan ostao bez Evrope, Rezai srušio crno-bele u produžetku [VIDEO]

Šarlroa – Partizan 1:1 (1:0) – produžeci 2:1
Desolei 10′, Rezai 107′ – Suma 53′

Fudbaleri Partizana završili su učešće u kvalifikacijama za Ligu Evrope.

Crno-beli su poraženi od Šarlroa u Belgiji nakon 120 minuta igre, a koban po srpski tim bio je Iranac Rezai, koji je rešio pobednika u drugom produžetku.

ŠARLROA: Peneto – Busi, Vilem, Dezole, Kajembe (od 114. Goranov) – Golizadeh (od 111. Ribeiro Kosta), Morioka, Ilaimaharitra, Fal (od 109. Enkuba) – Rezai, Nikolson.

PARTIZAN: V. Stojković – Miljković, Vitas (od 91. Ostojić), Banjak, Urošević – Zdjelar, Natho (od 98. Šćekić) – Asano (od 110. D. Stojković), Marković, F. Stevanović (od 46. Suma)

Lider u šampionatu Belgije je od starta krenuo agresivno, a crno-beli su čekali svoju šansu iz polukontri i kontri.

Šarlroa je povela u 10. minutu. Centrirao je Morioka iz kornera, prvi pokušaj Stojković je odbranio, a na odbitak je natrčao Dorijan Desolei i sa 10-ak metara smestio loptu u mrežu.

Partizan je pokušavao da dođe do izjednačenja. Desolei je sprečio Asana da se nađe u gol šansi u 20. minutu, a potom je Vitas glavom nakon kornera šutirao pored gola.

Kružio je Partizan oko gola domaćih, ali nije bilo konkretnijih rešenja u napadu, a igrači Šarlroa su vrebali novu priliku da ugroze Stojkovića.

U beležnici ostaje pokušaj Asana, nakon prekida Natha u 38. minutu, ali to je bilo daleko od opasne situacije po gol ekipe Šalroa.

Sadik i Asano su dobro kombinovali u finišu prvog dela, ali je Peneto bio brži od Nigerijca i uspešno intervenisao.

Prvo poluvreme nije donelo sadržajnu igru na obe strane, a na odmor su daleko zadovoljniji otišli Belgijanci koji su iskoristili jedinu pravu priliku.

Trener gostiju Aleksandar Stanojević je na teren poslao Sumu umesto mladog Stevanovića. Omaleni Gvinejac je uneo živost u igru Partizana. Nakon driblinga u 50. minutu našao se u poziciji za udarac, ali je blok uradio posao.

Partizan je stigao do izjednačenja u 53. minutu. Miljković se izborio za loptu i prosledio do Asana na desnoj strani. Japanac je poslao povratnu loptu po zemlji, a usamljeni Suma je sa 6,7 metara rutinski poslao loptu u mrežu.

Igra se potpuno razvila, a obe ekipe su tražile novi gol.

Golizadeh je okušao udarac sa 20-ak metara u 63. minutu, ali je lopta prohujala pored gola.

Suma je uzvratio na drugoj strani malo kasnije, a Gvinejac se nakon akcije sa Sadikom u 75. minutu našao u solidnoj šansi, ali je šutirao preko gola.

Crno-beli su izveli i brz kontranapad nakon kornera Šarlroe, a Sadik je zakasnio za trenutak, pa je Peneto pokupio loptu.

Šarlroa je opasno pripretila preko Busija u 79. minutu, a desni bek je šutirao pored gola nakon solo akcije.

Partizan je ponovo imao dobru kontru pet minuta pre kraja, nakon nekoliko akcija lopta je došla do Sume, koji je šutirao preko gola.

Desolei umalo ponovo da bude koban za Partizan. Nakon prekida šutirao je glavom pored gola u 87. minutu.

Usledili su produžeci, a na samom startu je Šarloa imala priliku. Rezai se našao u odličnoj poziciji nakon povratne lopte, ali je Miljković sprečio gol.

Domaći su imali posed lopte, a Partizan je pokušavao brzim kontranapadima, ali umor je činio svoje.

Šarlroa je poveo na startu drugog produžetka. Rezai je odlično izveo slobodan udarac sa 20-ak metara iskosa sa leve strane a lopta se od stative odbila u gol.

Partizan je pokušavao da izjednači. Nakon centaršuta iz kornera, Urošević nije najspretnije reagovao i sve je otišlo u nepovrat.

I Stojković se našao u šansi, ali to je bilo sve.

Partizan nije bio lošiji tim na ovom susretu, ali je nedostajalo i sreće, pa će Šarloa u plej-ofu igrati sa poljskim Lehom. .

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE