Liga nacija: Veče za uživanje u Kelnu, Ukrajinci smirili ”furiju” [VIDEO]

Započelo je četvrto kolo Lige nacija.

U A diviziji igralo se samo u Grupi 4.  Sjajan meč viđen je na ”Rajnenergiju” u Keln, sa šest golova u remiju Nemačke i Švajcarske. Već posle 26. minuta ”sajdžije” su vodile 2:0. Pogađali su Gavranović i Frojler, koji je na veoma atraktivan način, poput Sergeja Milinković-Savića, prevario Manuela Nojera. Do poluvremena je smanjio Timo Verner, posle solo akcije i preciznog udarca u sam ugao gola gostiju. Posle deset minuta igre u nastavku, i drugi fudbaler Čelsija u dresu ”pancera” upisao se u strelce. Mladi Kai Haverc je presekao jedan pas i onda sve sam uradio. Prošao je samo minut od izjednačenja, a fudbaler Dinama iz Zagreba, Mario Gavranović, postigao je svoj drugi gol, a treći za Švajcarce. Nemci su do boda došli golom Serža Gnabrija, a i taj pogodak vredelo je videti. Napadač Bajerna je majstorski reagovao na ubacivanje Vernera i petom poslao loptu iza leđa Zomera.   

  Iznenađenje se dogodilo u Kijevu gde su Ukrajinci pobedili Španiju. Andrej Ševčenko je imao velikih problema sa povređenim i zaraženim fudbalerima, pa su Ukrajinci vezali tri poraza, dva u Ligi nacija i jedan u prijateljskom duelu u Francuskoj koji su izgubili sa 7:1, što je bio najveći poraz ove selekcije u istoriji. ”Furiji” su naplatili poraz od 4:0 od pre mesec dana i slavili golom Cigankova u finišu meča. Igrao se 76. minut kada je Jarmolenko odlično izbacio napadača Dinama iz Kijeva, a ovaj iskoristio nepotrebno istrčavanje Davida de Hee. Sada Španci vode u grupi sa 7 bodova, dok Nemačka i Švajcarska imaju po šest.

 Igralo se i u B diviziji, u pitanju je bila Grupa 1, a vrednu pobedu zabeležio je Luksemburg u Podgorici. Pre mesec dana ”sokolovi’ su golom Bećiraja slavili u Luksemburgu, ali su večeras propustili priliku da možda i overe plasman u B diviziju. Povela je Crna Gora golom fudbalera Budućnosti Ivanovića, koji je bio strelac i u prijateljskom duelu sa Letonijom pre nekoliko dana. Do poluvremena je izjednačio Muratović, a pobedu Luksemburgu doneo je još jedan fudbaler sa ovih prostora, Danel Sinani. U sudijskoj nadoknadi dodeljena su tri crvena kartona, dva domaćima i jedan gostima. U drugoj utakmici ove grupe Azerbejdžan je u albanskom Elbasaniju ugostio Kipar, a meč je završen bez golova.   

Što se D divizije tiče, izdvojićemo pobedu Malte na gostovanju u Letoniji, što je bio prvi trijumf ove selekcije u zvaničnim mečevima na strani posle sedam godina. Jedini strelac bio je Berg, a igrao se sedmi minut sudijske nadoknade.

Liga A:

Nemačka – Švajcarska 3:3(1:2)
Verner 28′, Haverc 55′, Gnabri 60′ – Gavranović 5′,57′, Frojler 26′

Ukrajina – Španija 1:0(0:0)
Cigankov 76′

Liga C:

Azerbejdžan – Kipar 0:0

Crna Gora – Luksemburg 1:2(1:1)
Ivanović 34′ – Muratović 42′, Sinani 86′

Liga D:

Letonija – Malta 0:1(0:0)
Borg 90+7′

Farska Ostrva – Andora 2:0(2:0)
Olsen 19′,33′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

De Laurentis neće da ulaže veliki novac, umesto Kontea stiže trener koji “ne talasa”

Napoli je bio na ivici dogovora sa Antoniom Konteom koji je trebao da potpiše ugovor vredan 8 miliona evra...

POVEZANE OBJAVE