Šćepanović: Težak period, bez prava na grešku

Trener košarkaša Partizana Vlado Šćepanović rekao je pred put u tursku na duel sa Bahčeširom u 4. kolu Evrokupa da očekuje težak meč.

Partizan je seriju od tri utakmice bez pobede prekinuo za vikend trijumfom nad FMP-om, a za samopouzdanje desetkovane ekipe, u Turskoj se mora ići na trijumf.

U ovom veoma teškom periodu, napornom zbog putovanja, gustog rasporeda i teških utakmica moramo pokazati karakter koji je preduslov za dobar rezultat. U ovom sistemu takmičenja gde nemate prava na grešku, gde pre svega nemate vremena za trening i pripremu utakmice, veoma je bitno biti fokusiran, sačuvati koliko-toliko pozitivne energije da se u utakmicama za koje nemate dovoljno vremena za pripremu, oslonite se na principe koji su već postavljeni – rekao je Šćepanović.

On je dodao da je Bahčešir neugodan rival i da treba očekivati njihovu reakciju posle slabih izdanja u ovoj sezoni.

Očekujem težak duel, Bahčešehir je ekipa koja igra promenljivo, nisu do sada zabeležili pobedu, ali su namučili Uniks u Kazanju gde su izgubili u poslednjoj sekundi. Ekipa ima kvalitet i svakako treba očekivati njihovu reakciju nakon poraza i u turskom prvenstvu i u Evrokupu – završio je Šćepanović.

Partizan će na susretu sa Bahčeširom biti lišen pomoći povređenih Mozlija i Jaramaza. Utakmica je na programu sutra od 18 sati.

Foto:FMP / Dragana Stjepanović 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZA POVRATAK U VRH: Srpkinje dobile rivala za plej-of

Teniserke Srbije će krajem godine pokušati da se vrate u svetsku grupu Bili Džin King kupa. Nakon uspešno završenih kvalifikacija...

POVEZANE OBJAVE