Predator Morata utišao Kijev, Briž u nakonadi uzeo bodove zlata vredne

U terminu od 18.55 sati odigrane su dve utakmice, po jedna u grupama ,,G” i ,,F”.

Fudbaleri Juventusa savladali su Dinamo u Kijevu sa 2:0 pogocima Alvara Morate i tako došli do tri boda na otvaranju nove sezone Lige šampiona.

Publike je bilo na ,,Olimpijskom stadionu”, ali oni su ipak kući otišli nezadovoljni s obzirom na to da su se njihovi fudbaleri tek u finišu ,,trgli”, ali tada je već bilo kasno.

Morata je u svom stilu postigao oba pogotka – ,,predatorski”. Prvi je stigao u 54. minutu nakon što je natrčao na odbijenu loptu posle šuta Dejana Kuluševskog, dok je drugi postigao glavom, pošto ga je prethodno Huan Kvadrado perfektno pogodio sa desnog boka.

Dinamo je u poslednjim minutima pritisnuo rivala, pokušavao centaršutevima da dođe do pogotka, ali je odbrana Juventusa na čelu sa kapitenom Bonućijem odradila posao u svoju korist.

U Sankt Peterburgu je Zenit ispustio bod u poslednjim trenucima meča protiv Briža, a junak susreta za Belgijance bio je De Ketelaere, koji je u 93. minutu doneo vrlo bitne bodove Klub Brižu u ovoj grupi.

S obzirom na to da im slede mečevi sa Lacijom i Borusijom Dortmund, te da im je projektovana borba upravo sa Zenitom za treće mesto, sa tri boda u prvoj utakmici, napravljen je značajan korak ka tom cilju – proleću u Evropi.

Zenit – Klub Briž 1:2 (0:0)
74′ Horvat (ag) – 63′ Bonaventure, 90+3′ De Ketelaere

Dinamo Kijev – Juventus 0:2 (0:0)
54′, 84′ Morata

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Miško Ražnatović obradovao navijače Zvezde povodom Nikole Topića!

Vest da bi Nikola Topić mogao da propusti finalne utakmice ABA lige, jer je dobio poziv za Draft combine...

POVEZANE OBJAVE