Beograd čeka poljuljani Gent, Zvezda igra za miris proleća

Fudbaleri Crvene zvezde pobedom protiv Genta večeras mogli bi da dođu nadomak grupne faze Lige Evrope.

Tim pre što se meč igra u Beogradu, gde je Zvezda pokazala svoje pravo evropsko lice u duelu sa Slovanom. Sada stiže belgijski predstavnik, koji ove sezone igra ispod svog nivoa u šampionatu Župiler lige, dok nisu mnogo toga pokazali ni u evropskom takmičenju.

Belgijanci stižu oslabljeni i poljuljani. Zbog virusa korona, glavni trener Genta  Vim De Deker i da dvojica golmana Dejvi Roef i Sinan Bolat nisu doputovali u prestonicu Srbije zajedno sa standardnim štoperom Mihaelom Ngadeuom.

Pozitivna vest za popularne ,,poglavice” jeste ta što će na golu ipak biti dvadesetosmogodišnji Kolin Kusemans, a ne golobradi Oven Johmans kako se predviđalo juče. Zvezda bi u suprotnom slučaju imala značajnu prednost sa igračima koji sa distance mogu da uhvate mladog Johmansa nespremnog i evropskim svetlom zaslepljenog debitanta.

Igrač na kojeg treba obratiti posebnu pažnju biće Ukrajinac Roman Jaremčuk, strelac het-trika u prethodnom meču Genta u Župiler ligi i najbolji fudbaler šampionata u mesecu koji je iza nas. Podjednako dobro se služi sa obe noge i iako mu je desna jača, više pogodaka u prethodnih mesec dana u domaćem prvenstvu postigao je levom nogom. Poseduje visinu, samim tim i skočnost, brz je i mogao bi da pravi ozbiljne probleme Degeneku i Milunoviću. Srećom po defanzivce crveno-belih, slične su građe, pa velikih odstupanja ne bi trebalo da bude kada je u pitanju skok duel.

S druge strane, Crvena zvezda nema ozbiljnijih problema poput utakmice sa Hofenhajmom pre dve sedmice. Svi su na broju, ali nije izvesno hoće li Milan Rodić nastupiti. Prema saznanjima ,,Sportske centrale’‘ – hoće i biće to pretpostavlja se, gotovo identičan sastav kao i na utakmici sa Slovanom iz Libereca, s tim što će poziciju Veljka Nikolića ipak zauzeti Gelor Kanga.

Jasno je da je Kanga izuzetan fudbaler, ali po povratku u Crvenu zvezdu ovog leta, nije pokazao previše. Ume da privatizuje loptu i šutira do iznemoglosti, što je bio slučaj protiv Omonije, recimo, ali isto tako, ako pogodi, tu pomoći protivničkom golmanu – nema. Tu su i njegovi prekidi, naravno, koji će testirati oslabljenju odbranu Genta.

Viđene su mogućnosti napadačkog kvarteta Katai – Ivanić – Ben – Falćineli koji su bili u punom sjaju protiv češkog tima u prošloj rundi ovog takmičenja i nema sumnje da bi isto raspoloženje pomenutih igrača donelo Crvenoj zvezdi povoljan rezultat.

Utakmica se igra pred praznim tribinama stadiona ,,Rajko Mitić” s početkom od 21 sat.

Autor: Nemanja Janošev

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

OPROŠTAJ OD MADRIDA: Sjajni Čeh izbacio Nadala!

Španski teniser Rafael Nadal neće igrati četvrtfinale mastersa u Madridu. Poražen je sa 2:0 od Čeha Jirija Lehečke pred domaćom...

POVEZANE OBJAVE