Drama na Novom Beogradu: Zvezda zadržala Partizan na poen razlike

Partizan – Crvena zvezda 85:86
(19:22, 21:28, 25:24, 20:12)

U derbiju osmog kola ABA lige u Hali sportova “Ranko Žeravica”, Crvena zvezda je uspela da savlada Partizan sa jednim poenom razlike.

Izabranici Saše Obradovića vodili su gotovo čitav meč i imali sigurnu prednost, a na kraju ih je jedan šut delio od poraza.

Zvezda je daleko bolje otvorila susret i zahvaljujući trojkama visokih igrača Jagodića Kuridže i O’Brajanta u trećem minutu je povela sa 8:3. Nastavili su gosti za dobrim šutem, pa je nakon trojke Lazića i vođstva 13:5, trener Partizana Sašo Filipovski bio primoran da zatraži minut odmora. Ni to nije urodilo plodom, pa je Lazić novom trojkom doneo dvocifrenu prednost Zvezdi u šestom minutu (5:16). Crveno-beli su dominirali u skoku i nismu dozvoljavali Partizanu da se ozbiljnije približi, a bilo je i 12 razlike (7:19). Međutim, crno-beli su uspeli da nakon trojke Gordića uhvate ritam, odbrane nekoliko napada i uz bolji skok dođu do lakih poena i samo tri poena zaostatka nakon prvih 10 minuta.

Vil Mozli je značajno doprineo boljitku igre Partizana, koji je poveo u 13. minutu nakon poena Gordića (27:26). Interesantno da je najbolji igrač Crvene zvezde u ovoj sezoni Lojd prve poene postigao u 15. minutu. Na drugoj strani se razigrao Tomas, ali je Zvezdu u egalu držao šut za tri poena. Gosti su ostali bez Lengstona Hola sredinom drugog kvartala. Amerikanac pao u jednom kontranapadu i povredio preponu. Veliki problem za Partizan predstavljale su četiri lične greške Dangubića, a Zvezda je ponovo preuzela kontrolu meča, zbog užasnog šuta Partizana za tri poena (1/13). U redovima gostiju po tri faula imali su Teri, Rit i O’Brajant. Partizan je sve upropastio u poseldnih 20 sekundi. Prvo je Ročesti nesmetano pogodio trojku, pa je Volden ukrao loptu i ubacio još jedan šuta za tri poena za plus 10 Zvezde na odlasku na odmor (40:50).

Kori Volden nastavio je da rešeta koš Partizana i bilo je maksimalnih +13 u 22. minutu (43:56). Ipak, Partizan se nije predavao i serijom 7:0 uspeo je da se ponovo vrati u igru. Ipak smanjena rotacija crno-belih odigrala je ulogu, a Lojd je vratio dvocifrenu razliku u 27. minutu (54:65). Nakon tajm-auta Filipovskog, Partizan je ponovo zaigrao bolje i topio prednost, ali su gosti trojkama razbijali svaku nadu u preokret. Pogađali su Volden, Jagodić Kuridža i Davidovac, pa je Zvezda sa devet poena viška ušla u poslednji period igre (65:74).

Košarkaši Partizana nikako nisu uspevali da ubace šut za tri poena i stvore dodatan pritisak na goste, koji su održavali prednost. Kada je Tomas konačno pogodio van večeras famozne linije za crno-bele, Partizan je uhvatio ritam, zapretio i spustio se na -6, ali nije raelizovao važan napad da se još više približi velikom rivalu. Kod Miler-Mekintajer naplatio je dva ulaza sa četiri vezana poena sa slobodnih bacanja i Partizan je odjedanput stigao na -2 1.38 minuta pre kraja (82:84). O’Brajant je poentirao u sledećem napadu, iako su crno-beli tražili duplu, a potom je sviran faul Voldenu nad Gordićem. Zagorac je pogodio trojku i dobujena je drama u završnici.

Zvezda je promašila poslednji napad, a Miler-Mekintajer nije iskoristio šut za pobedu.

Crvena zvezda je ubacila 15 trojki iz 32 pokušaja, dok je Partizan pogodio samo 5 od 25. Nasuprot tome, crno-beli su izveli 38 slobodnih nacanja, a gosti 13.

Kod Partizana 19 poena postigao je Rašon Tomas, 15 je dodao Kodi Miler-Mekintajer, a Vilijam Nozli je uz 13 koševa imao i šest skokova.

U ekipi Zvezde su se istakli Džordan Lojd sa 18 poena, Kori Volden sa 16 i Marko Jagodić Kuridža sa 10.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE