Saopštenje Crvene zvezde posle derbija: Istorijska pobeda

Crvena zvezda je u dramatičnoj utakmici savladala Partizana uprvom ovosezonskom derbiju sa 86:85.

Kao i uvek, prozivke na račun sudija nisu izostale, pa tako i sada je Crvena zvezda reagovala kasnim saopštenjem u ponoć koje prenosimo u celosti:

Celokupna uprava KK Crvena zvezda mts želi ovim putem da čestita treneru, stručnom štabu, i košarkašima veliku i potpuno zasluženu pobedu, koju su izvojevali u utakmici 8.kola ABA lige koja je odigrana u ponedeljak uveče.

Pobeda dobija još više na značaju zbog činjenice da je naš tim vodio celu utakmicu, ali se i izborio sa mnogim neuobičajenim okolnostima sa kojima se susreo tokom meča, koji ovu utakmicu stavljaju i u rang “istorijske”.

Nikada u 75 godina dugoj istoriji nismo odigrali utakmicu u kojoj je Crvena zvezda izvela 25 slobodnih bacanja manje od protivničkog tima (38-13), što je neverovatnih, skoro tri puta više slobodnih bacanja koje je izveo protivnički tim. Takođe, nismo imali prilike do večeras da vidimo da je naš tim napravio čak 31 faul u odnosu na samo 19 faulova protivničkog tima?

No, šta je tu je, na ovu utakmicu, kao i na sve ostale,  došli smo sa željom da se nadigravamo, pokažemo svoj kvalitet, bez obzira na umor, povrede i stavljanje našeg tima u ulogu apsolutnog favorita.

Zbog toga ova pobeda ima mnogo veći značaj, zbog načina na koji je izvojevana i u okolnostima u kojima se brzo “zaboravlja” da je ovo bio 8. meč našeg tima za samo 17 dana, i odigran bez dvojice važnih igrača.

Crvena zvezda će nastaviti da se bori i svoje pobede traži na parketu, a protivniku koji bude bio bolji uvek ćemo čestitati.

Naš tim već u četvrtak očekuje još jedan veliki izazov i nova utakmica Evrolige protiv turskog Anadolu EFES-a.

Celokupna uprava KK Crvena zvezda mts će se truditi da prvom timu i stručnom štabu obezbedi uslove da nastave da se bore u ovim izuzetno teškim vremenima, i što dostojnije i uspešnije predstavljaju srpsku i regionalnu košarku u Evroligi, stoji u saopštenju Crvene zvezde.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Cela Srbija moći će da gleda derbi! Zvezda na pragu titule, Sferopulos nadomak istorijskog dostignuća

Večeras od 20.30 igra se treća utakmica finalne serije ABA lige između Partizana i Crvene zvezde, koja bi mogla...

POVEZANE OBJAVE