Kvalifikacije za SP2022: Srbija u drugom šeširu pred žreb

Fudbalska reprezentacija Srbije nalaziće se u drugom šeširu na žrebu za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2022. godine.

Naša selekcija će se naredne dve godine boriti za odlazak na Mundijal koji je 2022. zakazan u Kataru, a imaće, barem na papiru, povoljniju situaciju pred odabir grupa, s obzirom na to da će biti izvučeni iz drugog šešira, što automatski znači da neće moći da igraju u istoj grupi sa Švajcarskom, Velsom, Poljskom, Švedskom, Austrijom, Ukrajinom, Turskom, Slovenijom i Rumunijom.

Najbolje evropske ekipe nalaze se u prvom šeširu: Belgija, Francuska, Engleska, Portugalija, Španija, Italija, Nemačka, Holandija, Hrvatska i Danska.

U treći su smeštene Rusija, Norveška, Češka, Mađarska, Republika Irska, Severna Irska, Island, Škotska, Grčka i Finska.

U četvrtom su Bosna i Hercegovina, Slovenija, Crna Gora, Severna Makedonija, Albanija, Bugarska, Izrael, Belorusija, Gruzija i Luksemburg, a u petom Jermenija, Kipar, Farska ostrva, Azerbejdžan, Estonija, Kazahstan, Kosovo*, Litvanija, Letonija i Andora.

U poslednjem su Malta, Moldavija, Lihtenštajn,Gibraltar i San Marino.

Podsećamo, Srbija ne može da bude u istoj grupi sa reprezentacijom tzv. Kosova.

Žreb je na programu 7. decembra u Cirihu od 18 sati.

Direktan plasman na Svetsko prvenstvo obezbediće deset pobednika kvalifikacionih grupa. Drugoplsirani timovi idu u baraž, gde će im se pridružiti i dve ekipe iz Lige nacija.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NASTAVLJA SE: PAO uložio žalbu posle meča, Janakopulos ispsovao sudije na srpskom (VIDEO)

Košarkaši Panatinaikosa poraženi su u trećem meču plej-ofa od Makabija u dramatičnoj završnici. Posle meča grčki predstavnik uložio je...

POVEZANE OBJAVE