Bjeković: Više nas nije sramota kad se uključe kamere u Superligi, bio sam ubeđen da dobijamo Škote

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Nenad Bjeković kaže u intervjuu za ,,Tanjug” da je bio uveren u to da će naša selekcija izboriti plasman na Evropsko prvenstvo, kao i to da je Savez uradio veliki posao u poslednjih nekoliko godina.

Kako kaže, teško mu je pala eliminacija od Škota, posebno kad se uzme u obzir to kako su

Teško sam doživeo eliminaciju sa Evropskog prvenstva, naročito posle utiska koji su naši reprezentativci ostavili na utakmici sa Norveškom. Ali kao što tada nismo bili vanzemaljci, tako ni sada ne smatram da smo niko i ništa. Naša reprezentacija ima kvalitet i ne može jedna loša predstava sve to da poništi. Nismo mi ni protiv Škotske bili toliko inferiorni. To su takve utakmice, važnost okuje noge, ne uđeš kako treba, ništa te neće, a oni daju gol iz jedne jedine polušanse. Realno, za 120 minuta igre nisu imali ništa osim tog šuta koji je završio u našoj mreži. Posle Jovićevog izjednačenja, bio sam ubeđen da ćemo ih slomiti u produžecima i lagano dobiti utakmicu – otkriva Bjeković za ,,Tanjug”.

On se potom osvrnuo i na penal seriju, kada je sreća okrenula leđa Srbiji.

Neverovatno je koliko su dobro šutirali sa bele tačke u obe utakmice. Razume se, neko je morao da promaši, na našu veliku žalost, to je bio Mitrović, ali ja ga nikako ne bih proglasio za tragičara. Dešava se… Da se ne vraćamo u prošlost i da nabrajamo imena velikih svetskih asova koji su promašivali penale u još važnijim utakmicama. Mitrović je poklonio srce ovoj reprezentaciji i na svakoj utakmici bio među najboljima na terenu. Pred njim je još mnogo kvalifikacionih ciklusa, velikih izazova, svetskih i evropskih prvenstava. Očekujemo da nastavi golgetersku seriju i da bude udarna igla našeg nacionalnog tima – ističe Bjeković.

Potpredsednik FSS-a stoji uz prvog čoveka Slavišu Kokezu i naglašava doprinos ove organizacije srpskom fudbalu.

Igrači su bili oduševljeni kada su ušli u prostorije renoviranog Sportskog centra u Staroj Pazovi. To je sada moderan kamp, po uzoru na one kojima raspolažu najbolji i najbogatiji klubovi na svetu. Ovo rukovodstvo je uradilo mnogo na planu infrastrukture, kao niko ko je pre njih bio na čelu fudbalske organizacije. Zamenjene su travnate podloge, urađeni tereni sa veštačkom travom, podignuti reflektori… Nije nas više sramota kada se uključe kamere i krene prenos sa neke superligaške ili prvoligaške utakmice. Daje se vetar u leđa klubovima iz fudbalskih centara, koji imaju veliku tradiciju ali su sticajem raznih okolnosti dospeli u tešku situaciju. Dižu se Leskovac, Kraljevo, Sremska Mitrovica, Zaječar… Znam koliko je Savez učinio za moj Zrenjanin, koji polako ali sigurno staje na noge… Vodi se računa da niko ne bude zapostavljen, pogledajte samo koliko je sportske opreme podeljeno nižerazrednim klubovima širom Srbije.

Situacija u domaćem prvenstvu se drastično promenila, kaže Bjeković.

Tu apsolutno nemam dilemu. Naša liga se mnogo razlikuje od one koja je igrana pre pet-šest godina. Rezultati Partizana i Crvene zvezde u Evropi su najbolji pokazatelj. Zvezda je dva puta igrala grupnu fazu Lige šampiona, dva puta Lige Evrope i sada je na korak od evropskog proleća. Partizan je dva puta bio učesnik grupne faze Lige Evrope. Pa ne možete iz lošeg takmičenja da napredujete i postižete takve rezultate. Ako sve bude kako treba, mogli bismo uskoro da imamo dva kluba u kvalifikacijama za Ligu šampiona, to je do pre neku godinu bilo ravno naučnoj fantastici.

Bjeković takođe naglašava kvalitet fudbala u Super ligi, kao i sudije, koje su uvek pod budnim okom javnosti.

Posle svakog vikenda je jako teško izabrati i izglasati gol kola. Za vreme ovog rukovodstva, Mažić je sudio Realu i Liverpulu u finalu Lige šampiona, sada imamo Srđana Jovanovića koji je sudio finale za mlade u Trstu i krenuo Mažićevim stopama. Prošle godine smo prvi put u istoriji srpskog fudbala imali dva naša čoveka u ulozi delegata na dve najznačajnije utakmice Lige šampiona, Šurbatovića na Atletiko – Liverpul i Ivkovića na Real – Mančester siti. UEFA nas ceni i našim ljudima poverava najdelikatnije zadatke. To ranije nije bio slučaj

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE