Počelo EP za rukometašice: Ubedljive pobede Rusije i Norveške

U Danskoj je danas počelo Evropsko prvenstvo za rukometašice.

Prvog dana odigrane su četiri utakmice, a ubedljive pobede ostvarile su selekcije Rusije i Norveške. Španija je počela bolje meč sa Ruskinjama, vodila sa 7:4 nakon prvih osam minuta, ali je Rusija ubrzo izjednačila, a krajem prvog poluvremena i prvi put povela (12:11).

U nastavku sve je proteklo u znaku aktuelnih olimpijskih šampionki koje su povećavale prednost iz minuta u minut. Dmitrieva, Bobrovkina, Skorobogačenko i Kožokar su postigle po 4 gola za Rusiju, a kod Španije četiri puta u strelce upisale su se Martin, Gutijerez i Penja.

Norveška je ubedljivo savladala Poljsku, Reistad i Mork su postigle po 6 golova, dok su Herem i Aune po 5 puta savladale protivničke golmane.

Čehinje su namučile Šveđanke, koje su u drugom poluvremenu imale dva gola minusa, ali su uspele da kroz mirniju završnicu ipak stignu do prve pobede na šampionatu. Lin Blom je postigla 5 golova za Švedsku, a kod Čehinja najbolja je bila Jerabkova sa 8 golova.

Najneizvesnije je bilo u duelu Nemačke i Rumunije. Rumunke su imale zaostatak tokom čitavog prvog poluvremena, ali su u 37. minutu uspele da izjednače na 15:15. Nemačka je u sledeća četiri minuta postigla 2 gola, vratila prednost koju nije ispuštala do kraja meča. Naidzinavičijus, Bolk i Maidhof su postigle po 4 gola za Nemačku, a kod Rumunije najbolja je bila Neagu sa takođe 4 gola.

Grupa B
Rusija – Španija 31:22
Švedska – Češka 27:23

Grupa D
Norveška – Poljska 35:22
Nemačka – Rumunija 22:19

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Obradović posle Budućnosti: Suština je da je 1:0, odbrana dobra, skok mora da se popravi

Košarkaši Partizana savladali su Budućnost u prvom meču polufinala plej-ofa. Sigurno su igrali crno-beli 38 minuta, ali su pred sam...

POVEZANE OBJAVE