ARKUS liga: Partizan dočekuje Dinamo u derbiju kola, Metaloplastika gostuje Rudaru

Vikend pred nama rezervisan je za utakmice 11. kola ARKUS lige. Za pojedine timove biće to poslednja provera forme u 2020. godini, jer sledi zimska pauza.

Derbi kola igra se u subotu na Banjici, gde će u okviru A grupe Partizan dočekati pančevački Dinamo. Ovaj meč na programu je od 17.30, dok pola sata kasnije u Subotici počinje susret Spartaka i Proletera. Crno-beli su u prethodnom kolu poraženi u Novom Sadu, pa će sigurno želeti da godinu završe u dobrom raspoloženju, pobedom nad još jednim velikim rivalom. Sa druge strane, Pančevci žele da se revanširaju za poraz koji im je u četvrtom kolu na domaćem terenu naneo tim Nenada Maksića (25:31).

Kikinda Grindex će ugostiti Crvenku u nedelju od 18 časova, dok će aktuelni šampion Vojvodina svoj meč 11. kola protiv Dubočice 54 u Leskovcu odigrati nešto kasnije, 20. decembra od 18 časova. Izabranici Borisa Rojevića pokušaće da posle 18 meseci ostanu neporaženi u svim domaćim takmičenjima.

U okviru B grupe, sve utakmice planirane su za subotu u 19 časova, osim susreta Obilića i Radničkog na Banjici, koji će se odigrati istog dana, ali od 19.30. Metaloplastika će imati priliku da se revanšira Rudaru za poraz posle veoma neizvesnog duela u Šapcu (26:27), dok će Novi Pazar biti domaćin Železničaru. Crvena zvezda gostuje Šamotu 65 u Aranđelovcu, gde će pokušati da dođe do nova dva boda i približi se plej-ofu.

TABELA (A GRUPA): Vojvodina 19, Partizan 16, Dubočica 14, Dinamo 13, Proleter 6, Kikinda Grindex 4, Spartak 4, Crvenka 0.

TABELA (B GRUPA): Železničar 15, Rudar 14, Metaloplastika 11, Novi Pazar 10, Crvena zvezda 10, Radnički 6, Obilić 4, Šamot 4.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Legendarni Van Persi preuzeo tim iz Holandije

Proslavleni napadač Robin Van Persi novi je šef stručnog štaba Herenvena, objavio je holandski klub. Van Persiju je ovo prvi...

POVEZANE OBJAVE