Leao ušao u istoriju, Portugalac postigao najbrži gol u Seriji A, Inter uporno prati gradskog rivala [VIDEO]

Završeno je pet utakmica 13. kola italijanske Serije A, a pobede su upisali milanski rivali, vodeći Milan i drugoplasirani Inter. Bodovna razlika na vrhu tabele ostala je ista, Milan beži Interu jedan, a Juventusu 4 boda.   

Meč u Ređo Emiliji pamtiće se po golu Rafaela Leaa. Fudbaler Milana zatresao je mrežu Sasuola posle samo 6 sekundi igre i tako zvanično postigao najbrži gol u istoriji ovog takmičenja. Prethodni rekorder bio je fudbaler Udinezea Paolo Pođi koji je 2001. godine pogodio posle 8 sekundi. Samo što su gosti krenuli s centra Čalhanoglu je uposlio Leaa, a Portugalac savladao Konsiljia. Nešto kasnije MIlanezi su dali još jedan gol, ali je pogodak Čalhanoglua poništen zbog ofsajda. Ipak, u 26. minutu Selmahers je duplirao prednost ”roso-nera” i to je bio aktuelan rezultat sve do 89. minutu kada je Berardi iz slobodnog udarca smanjio na 2:1. Preostalih nekoliko minuta bilo je uzbudljivo, ali Sasuolo, za koji je do 57. minuta igrao Filip Đuričić, nije uspeo da izbegne poraz, drugi u prvenstvu i ponovo na svom terenu od ekipe iz Milana, pošto ih je prvi savladao Inter.   

Dobro se debitant u Seriji A držao u prvih 45 minuta meča na ”Meaci”. Specija je odolevala Interu sve do 51. minuta kada je Hakimi uspeo da savlada Provedela. Sve je rešeno u 71. minutu, tada je posle gledanja snimka sudija Fabri pokazao na belu tačku, pošto je prethodno lopta u ruku pogodila jednog fudbalera gostiju. Romelu Lukaku je bio siguran egzekutor sa bele tačke i postiga svoj 11. gol u prvenstvu, pa sada zaostaje samo jedan pogodak za Kristijanom Ronaldom. Specija je igrala hrabro do kraja meča i za takvu igru nagrađena je počasnim pogotkom koji je Pikoli postigao u četvrtom minutu sudijske nadoknade.   

Pobednika nije bilo na Sardiniji, domaćem Kaljariju pripalo je prvo, a gostima iz Udina drugo poluvreme. Likojanis je doveo Kaljari u vođstvo u 27. minutu, a bod ”zebrama” doneo je Lasanja u 57. ”Veštice” su pobedile Đenovu i ostavile ih u zoni ispadanja. Benevnto je slavio pogocima Roberta Insinjea u 57. minutu, odnosno iskusnog Marka Saua u finišu meča. Povratnik u elitu sada im 15 bodova i nalazi se na 12. mestu.   

U prvom meču dana Torino i Bolonja remizirali su igrajući 1:1. Domaći tim poveo je golom Verdija dvadesetak minuta pre kraja, ali je bod ekipi Siniše Mihajlovića doneo Sorijano u 78. minutu. U ekipi Torina od starta je igrao Saša Lukić, dok je gol ponovo čuvao Vanja Milinković-Savić. ”Bikovi” su ostali u zoni ispadanja, imaju samo sedam bodova, a pobedili su samo jednom i to na gostovanju u Đenovi. Bolonja je nešto bolja, ali je vezala četvrtu utakmicu bez trijumfa.

Sasuolo – Milan 1:2 (0:2)

Berardi 89′ – Leao 1′, Selmakers 26′

Inter – Specija 2:1 (0:0)

Hakimi 51′. Lukaku 71′(p) – Pikoli 90+4′

Kaljari – Udineze 1:1 (1:0)

Likojanis 27′ – Lasanja 57′

Benevento – Đenova 2:0 (0:0)

R. Insinje 57′, Sau 88′

Torino – Bolonja 1:1 (0:0)

Verdi 69′ – Sorijano 78′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Još jedan srpski košarkaš se pominje kao kandidat za prvu rundu NBA drafta, porede ga sa Avdijom!

Nikola Topić već godinu dana važi za igrača koji je kandidat za jednu od najviših pozicija na predstojećem NBA...

POVEZANE OBJAVE