Teo Ernandez doneo ”prazničnu” titulu Milanu u spektakularnom meču na ”San Siru” [VIDEO]

Uzbudljivo je bilo na terenima Serije A na oproštaju od 2020. godine.


Najzanimljivije je bilo tamo i gde je trebalo, na ”San Siru” u MIlanu. Posle pobede Intera u Veroni ”rosonerima” je bila neophodna pobeda da na mini-odmor odu kao lideri, odnosno da praznike dočekaju kao najbolji tim lige. Počelo je odlično za domaće, Rebić je posle kornera glavom pogodio za 1:0 u 10. minutu, a već u 17. bilo je 2:0, sa bele tačke strelac je bio Čalhanoglu. Desetak minuta kasnije penal na drugoj strani, možda i malo prestrogo.

Udarac Imobilea Donaruma je zaustavio uz pomoć stative, ali je odbijenu loptu Luis Alberton glavom poslao u mrežu. Ništa manje uzbudljivo nije bilo ni u drugih 45 minuta. Posle izvanrednog dodavanja Sergeja Milinković-Savića, Ćiro Imobile se iskupio za promašeni jedanaesterac i izjednačio u 59. minutu. Izgledalo je da će Lacio doći do poptunog preokreta i drugu godinu zaredom slaviti na ”San Siru”, i to posle sušnih 30. Ipak, finiš je pripao domaćima, dve fantastične prilike propustio je Ante Rebić u 86- i 87. minutu, prvo je Reina odlično odbranio, a onda je Hrvat promašio gol sa desetak metara. Kada se očekivao kraj, u 92. minutu, opet je Milan dao gol posle kornera, samo je sada Teo Ernandez, rezervista u ovom meču, odlično skočio i glavom zatresao mrežu Lacija, za tri boda i prvo mesto Milana.


I na ostalim mečevima bilo je mnogo golova i neizvesnosti. Atalanta je vodila 2:0 u Bolnji, oba gola, u samo minut razmaka, postigao je Luis Murijel. Tim Siniše MIhajlovića ne odustaje, poput njega samog i stigao je do boda pogocima Japanca Tomijašua i Argentinca Paza. Napoli je gubio od Torina sve do 93. minuta kada je pogodak Insinjea sprečio ”bikove” da dođu do tek druge pobede u prvenstvu. Za domaće je igrao Nikola Maksimović, a za goste Saša Lukić.


Sasuolo je ostao u vrhu tabele pobedom u Đenovi protiv Sampdorije, kao i Roma koja je slavila, takođe u goleadi, protiv Kaljarija. ”Veštice” iz Beneventa su slavile u Udinama, a u direktnom okršaju davljenika Đenova je slavila u Speciji.

Milan – Lacio 3:2 (2:1)
Rebić 10′, Čalhanoglu 17′(p), Ernandez 90+2′ – L. Alberto 28′, Imobile 59′

Roma – Kaljari 3:2 (1:0)
Veretu 11′, Džeko 71′, Mansini 77′ – Žoao Perdo 59′,90′(p)

Bolonja – Atalanta 2:2 (0:2)
Tomijašu 73′, Paz 82′ – Murijel 22′(p),23′

Napoli – Torino 1:1 (0:0)
Insinje 90+3′ – Ico 56′

Sampdorija – Sasuolo 2:3 (0:1)
Kvaljarela 55′, Keita 84′ – Traore 2′, Kaputo 56′, Berardi 58′

Specija – Đenova 1:2 (1:1)
Nzola 10′ – Destro 16′, Krišito 73′(p)

Udineze – Benevento 0:2 (0:1)
Kaprari 9′, Leticija 77′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Mega ostala bez još jednog igrača pred Zvezdu

Košarkaši Mege biće silno oslabljeni za drugi meč polufinalne serije ABA plej-ofa protiv Zvezde. Trner "roze tima" Marko Barać na...

POVEZANE OBJAVE