Šampion pravi kad treba, Kijeza naneo prvi poraz Milanu, senzacija u Napulju [VIDEO]

Odigrane su dve poslednje utakmice prazničnog 16. kola italijanske Serije A.   

U najvećem derbiju italijanskog fudbala Juventus je kao gost slavio na ,,San Siru” protiv Milana i sprečio ,,rosonere” da se odvoje na tabeli. Obe ekipe imale su dosta problema sa sastavima zbog povreda i koronavirusa, ali se čini da je Milan bio više oslabljen. Nadali su se navijači Milana da će se na teren vratiti Zlatan Ibrahimović, ali je on propustio i ovaj susret.   

Gosti su bolje otvorili meč, Kijeza je prvo pogodio stativu u 16. minutu, a samo dva minuta kasnije isti fudbaler je u gol pretvorio prelepu asistenciju Dibale. Od tog trenutka ređale su se šanse na obe strane, Milan ih je imao više, kao i posed lopte, a najbolju je imao Leao. Na drugo strani još jednom je pokušao opasni Kijeza. Uspeo je Milan da izjednači u 41. minutu. Bio je to brz kontra napada, Leao je lepo pronašao Kalabriju, a ovaj iz prve šalje loptu pod prečku nemoćnog golmana gostiju. To je bio rezultat prvog poluvremena, ali je u nastavku ,,stara dama” zasluženo stigla do trijumfa pošto je iskoristila svoje šanse. Prvo je Federiko Kijeza, u stilu svog oca Enrika, u 62. minutu preciznim udarcem poslao loptu van domašaja Donaruminih ruku, da bi dobru akciju Kuluševskog golom završio drugi rezervista, Amerikanac Mekeni u 76. minutu.   

Mada je doživeo prvi poraz u prvenstvu Milan je ostao na čelu tabele pošto je i Inter ranije danas poražen, a Juventus je sada četvrti sa sedam bodova mnaje od lidera, ali i zaostalim mečom protiv Napolija koji tek treba da odigraju.   

Pre derbija u Milanu dogodilo se veliko iznenađenje u Napulju. Specija je odnela sva tri boda iz grada pod Vezuvom i prekinula niz od sedam utakmica bez pobede. Mora se priznati da je domaćin protpustio veliki broj prilika, a da je ipak prvi stigao do prednosti u 58. minutu meča. Tada je rezervista Petanja, pet minuta pošto je kročio na teren, pogotkom okončao dugu akciju Napolitanaca. Deset minuta kasnije u kaznenom prostoru domaćih srušen je Pobega, a sa bele tačke poravnao je Enzola. Kada je Specija ostala sa desetoricom na terenu zbog isključenja Albanca Ismailjija, činilo se da će Gatuzov tim izboriti trijumf u finišu. Desilo se obratno, dobru akciju Specije udarcem završava Enzola, lopta se odbija od stative, a na pravom mestu je Pobega koji je šalje u praznu mrežu. U sivilo ekipe Napolija uklopio se i Nikola Maksimović.

Milan – Juventus 1:3 (1:1)

Kalabrija 41′ – Kijeza 18′ 62′, Mekeni 76′

Napoli – Specija 1:2 (1:0)

Petanja 58′ – Enzola 68′, Pobega 81′

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Oglasio se Saldanja nakon smene Duljaja (FOTO)

Brazilski napadač i igrač Partizana Mateus Saldanja prvi je fudbaler crno-belih koji se oglasio nakon što je klub smenio...

POVEZANE OBJAVE