Matijašević: Čeka se Piksi, igrači iz EU više nisu stranci u Superligi

Sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Vladimir Matijašević nalazi se u Beleku u poseti srpskim ekipama koje su na pripremama u Turskoj.

Matijašević je istakao da se najveći deo timova iz Superlige nalazi upravo u Beleku i da su uslovi za rad odlični.

– Sada je Belek Srbija u malom. Ovde se nalazi petnaestak prvoligaških ekipa. Moj saradnik i ja došli smo da obiđemo sve ekipe, da pogledamo, koliko nam vreme dozvoljava, utakmice. Svi uslovi su tu za dobre pripreme – rekao je Matijašević za Radio-televiziju Srbije.

Sportski direktor FSS je komentarisao i koji je cilj turneje reprezentacije sastavljene od igrača iz Superlige koja je pre nekoliko dana igrala protiv Dominikanske Republike, a u noći između četvrtka i petka nastupaju protiv Paname.

– To je više da se pomogne klubovima i da Savez malo profitira tim putovanjem. Tako je kako je, ekipa se tek skupila. S obizirom na to da je trebalo da se igra u Americi, trebalo je više da se profitira od svega. Ali to je jednostavno bilo tako u organizaciji i to je korona malo uticala. Neće igrači mnogo izgubiti i biće spremni za prvenstvo. Možda ih je samo put malo poremetio. Uskoro počinje novi ciklus za mlade reprezentacije i imperativ je da odemo na Evropsko prvenstvo 2023. godine, to javno kažem – kazao je potom Matijašević za TV Arenasport.

Naravno, sve je najviše zanimalo oko detalja za mesto selektora Srbije i ko će i kada naslediti Ljubišu Tumbakovića.

– Brzo će se to rešiti. Marko Pantelić pregovara sa kandidatima i u narednih 10-15 dana očekujem da ćemo imati ime. Sužen je izbor imena, to su Piksi, Milojević i Savo Milošević, koliko do mene dopiru informacije. Trenutno se čeka Piksi, ali ostaviću moje mišljenje za sebe – rekao je Matijašević.

Igrači iz Evropske unije više se neće računati kao stranci u Superligi Srbije, što bi moglo da olakša posao brojnim domaćim ekipama.

Moje mišljenje je da su četvorica igrača sa inostranim pasošem sasvim dovoljna kada je reč o klubovima Superlige. Crvena zvezda je sa tim brojem pravila značajne rezultate u Evropi. Međutim, mi smo potpisali ugovor o pridruživanju evropskoj uniji. Što znači da ćemo morati da promenimo pravilo. Igrači sa tog podneblja neće biti stranci – završio je Matijašević.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Kristijano Ronaldo najplaćeniji sportista na svetu

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena Kristijano Ronaldo našao se na vrhu Forbsove liste najplaćenijih sportista na svetu. Američki magazin...

POVEZANE OBJAVE