Dan odluke za košarkaše 2. februar: FIBA zakazala žreb za OI

Kako javlja FIBA, u utorak 2. februara u Kući košarke u Mijesu, u Švajcarskoj, održaće se žreb za košarkaške utakmice za Olimpijeske igre u Tokiju.

I u muškoj i u ženskoj konkurencji, reprezentacije će biti podeljene u tri grupe sa po četvoro učesnika, a samo u jednoj mogu da budu dve evropske reprezentacije dok će ostale ekipe sa istih kontinenata biti razdvojene.

Košarkašice Srbije su zajedno sa još 11 zemalja obezbedile mesto na Olimpijskim igrama kroz kvalifikacioni turnir održan u februaru 2020. u Beogradu i naći će se u trećem od četiri šešira koji su, standardno, pravljeni po FIBA renkingu.

U prvom šeširu su SAD, Australija i Španija, u drugom Kanada, Francuska i Belgija, u trećem su pored Srbije Kina i Japan, a u četvrtom Nigerija, Portoriko i Južna Koreja.

Kada je reč o košarkašima Srbije, oni igraju na kvalifikacionom turniru u Beogradu (29. jun – 4. jul) i ukoliko izbore plasman, naći će se u drugom šeširu.

U prvom šeširu su SAD, Španija i Australija, u drugom Argentina, Francuska i pobednik kvalifikacionog turnira u Beogradu. Treći šešir činiće pobednici kvalifikacionih turnira u Kaunasu, Vitoriji i Splitu, a u četvrtom šeširu su Nigerija, Iran i Japan.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

EL: Ludnica u Pioniru, Makabi došao do vođstva

Neverovatan treći meč plej-of serije odigrali su Makabi i Panatinaikos u Beogradu. Na kraju "Ponos Izraela" je slavio 85:83...

POVEZANE OBJAVE