Laku noć Džezeri: Denver izrešetao Jutu, Jokić izjednačio rekord po broju poena [VIDEO]

Denver – Juta 128:117 (43:29, 36:25, 24:37, 25:26)

Košarkaši Denvera pobedili su Jutu, ekipu sa najboljim skorom u dosadašnjem toku sezone u NBA ligi. Nagetsi su odigrali nestvaran meč, pogotovo u prvom poluvremenu, kada su punili koš ”Džezera” iz svih pozicija. U prvoj četvrtini tim iz Kolorada šutirao je trojke 8 od 8, a u prvom poluvremenu 15 od 17! Zadivljujuće!     

Šta tek reći o igri Nikole Jokića? Srpski centar meč je okončao sa 47 poena, čime je izjednačio sopstveni rekord u NBA ligi postavljen ranije u meču sa Atlantom. Pritom, on je u poslednjoj četvrtini ubacio samo 4 koša, i pre kraja je napustio parket. U prvih 12 minuta gorostas iz Sombora je postigao 22 koša, a u drugoj dodao još 11, pa je na poluvremenu već ubacio 33 poena. Nagetsi su na pauzu otišli sa +25, bilo je 79:54.     

Bilo je logično da su se domaći košarkaši malo umorili, ali i nije bilo realno da imaju onakav šut kao u prvom poluvremenu. Juta je to iskoristila, pa je serijom trojki, uglavnom Bogdanovića i Klarksona, stigla na jednocifren zaostatak, bilo je 99:81, u finišu treće deonice, a na početku istog perioda Denver je imao najveću razliku +27, kada je vodio sa 88:61. U tim trenucima je lopta išla na Jokića, a on pametno uspevao da iznudi prekršaje rivala i sa linije slobodnih bacanja poveća prednost svog tima. U poslednju četvrtinu ušlo se sa 103:91 i 43 ubačena poena od strane Nikole Jokića. Nije bilo neizvesnosti u poslednjih 12 minuta, pao je tonus kod obe ekipe, a kako i ne bi posle 245 poena, koliko su zajedno postigli Denver i Juta.      

Nikola Jokić je meč završio sa 47 poena, 11 skokova i 5 asistencija, 2 ukradene lopte i jednom blokadom. Uz njega istakao se Vili Barton sa 18, te Džamal Marej sa 16 poena. Kod Jute odličan je bio Bojan Bogdanović koji je ubacio čak 29 poena, uz 8 trojki, dok su po 13 imali Klarkston i povratnik u tim, Donovan Mičel.      

Juta je prekinula niz od 11 poraza, a Denver je pobedio šesti put u poslednjih sedam utakmica. 

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE