Lajović bežao od Raonićevog servisa, Kanada povela protiv Srbije

Miloš Raonić – Dušan Lajović 2:0
(6:3, 6:4)

Srpski teniser Dušan Lajović poražen je od Miloša Raonića sa 2:0 na ATP kupu u Melburnu, čime je Kanada povela protiv Srbije sa 1:0.

Posle nešto više od sat i 20 minuta igre, Raonić je doneo prvi poen kanadskoj selekciji, a servis mu je definitivno trasirao put ka pobedi.

Vrlo sigurno otvorili su i jedan i drugi teniser ovaj meč, bez da ijedan dođe do brejk lopte, uprkos nešto slabijem početku Kanađanina. Imao je dve servis greške na samom startu, ali ubrzo se adaptirao. Mučio se Lajović u svom trećem servis gemu, pritiskao je Raonić, ali izvukao se srpski teniser. Dobro je riternirao Miloš na servis rivala i nakon osam gemova usledio je prvi brejk za 5:3.

Zaista je delovao veoma sigurno kanadski teniser i nije dopustio članu srpske reprezentacije da ga ugrozi na bilo koji način, te je posle 36 minuta rešio pitanje prvog seta.

Slična situacija bila je i u nastavku meča. Kada mu je dan, kao što je to bilo ovog puta, Raonić servira izvanredno. Delovao je toliko sigurno u sebe, da ni konsultacija sa saigračima, niti selektorom, nisu mu bila potrebna. S druge strane, pokušavao je Troicki da podigne Lajovića, ali srpski teniser nije uspeo da se digne iz pepela.

U osmom gemu drugog seta desila se i situacija koja može da opiše meč, kada je Raonić servirao preko 230 km/h direktno u Dušanovo telo, a srpski teniser se potpuno odmakao i dozvolio as.

Jasno je bilo da Lajoviću ne odgovara tvrda podloga. Posle prošlogodišnjeg ATP kupa, srpski igrač je ostvario tek tri pobede na betonu tokom cele godine…

Priliku da izjednači za naš tim, imaće Novak Đoković protiv Denisa Šapovalova u nastavku večeri.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Osvojili Skudeto, a onda ‘hladan tuš’: Velika zvezda Intera na leto napušta Meacu

Nakon tri godine pauze, milanski Inter ponovo je prvak Italije. Nakon što se titula proslavila, dolazi svojevrstan hladan tuš...

POVEZANE OBJAVE