Real i Barsa zakazali “El Klasiko” u finalu Kupa Kralja

U finalu španskog Kupa kralja ćemo gledati El Klasiko. U nedelju će snage da odmere Real Madrid i Barselona. U subotnjim polufinalnim mečevima oba tima su slavili: Real Madrid – Tenerife 85:79 i Barselona – Baskonija 77:68.

Real je teće nego što se očekivalo stigao do finala, pošto je Tenerife u jednom trenutku imao ogromnih 18 poena prednosti. Krajem trećeg perioda su stigli do vođstvai preokreta, i uspeli su da sačuvaju prednost do kraja meča.

U pobedničkom sastavu najbolji su bili Gabrijel Dek sa 18 poena, 7 skokova i 1 skokom i Fabijan Kozer sa 18 koševa, 3 skoka i 2 asistencije. Kod poraženih, Marselinjo Uertas je ubacio 22 poena i dodao 2 skoka i 5 asistencija.

Sa druge strane Barselona je stigla do finala pošto je uspela da sačuva veliku prednost koja je iznosila i 20 poena. Ipak, izabranici Duška Ivanovića su velikom serijom uspeli da stignu do 4 poena manjka na 5 minuta pre kraja, tako da je viđena dramatična završnica u kojoj je Barsa bila uspešnija.

U pobedničkom timu, Kori Higins je zabeležio 15 poena, 3   skoka i 1 asistenciju, a Nikola Mirotić 16 koševa, 5 skokova i 1 asistenciju, dok je u Baskoniji, Pierija Henri upisao 19 poena, 2 skoka i 1 asistenciju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović jasan: Ne mislimo na Zvezdu

U 34. kolu Super lige Srbije u direktnom okršaju za plasman u Evropu će se sastati Vojvodina i Čukarički....

POVEZANE OBJAVE