Izuzetni Kalinić igrač utakmice u Valensijinom uništavanju Zenita

Košarkaši Valensije savladali su Zenit u Sankt Peterburgu sa ubedljivih 91:62 u okviru 26. kola Evrolige.

Umor je svakako uticao na Zenit, koji je imao meč i u utorak, ali svakako je Valensija bila superiorna i odigrala svoj najbolji meč u ovoj sezoni.

Držao se ruski tim u prvom poluvremenu, ali u nastavku su izgubili energiju i koncentraciju, što su ,,slepi miševi” znali da iskoriste. Dugo je Zenit bio bez poena u prvom poluvremenu, gotovo pet minuta, dok je Valensija za to vreme pronalazila prostor u slabašnoj odbrani ekipe Ćavija Paksvala.

U napadu se tek nekoliko puta pojavljivao Bili Beron i pokušao trojkama da izbaci Valensiju iz koloseka, ali protiv izuzetne timske igre Španaca – nije bilo leka. O tome govori i podatak da se svako od igrača Valensije koji su bili na parketu upisao u listu strelaca.

Najefikasniji je bio Bojan Dubljević sa 19 poena, ali je epitet igrača utakmice poneo Nikola Kalinić. Sjajni srpski krilni košarkaš je za 27 minuta upisao 12 poena i čak 10 asistencija, a imao je i tri skoka.

Aleks Pojtres sa 12 i Bili Beron sa 11 poena bili su najefikasniji u redovima Zenita.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE