Veče karijere Dejana Davidovca: Zvezda tako blizu, a tako daleko u Moskvi

CSKA Moskva – Crvena zvezda 87:72
(31:19, 19:20, 21:20, 16:13)

Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u Moksvi od CSKA sa 87:72 u okviru 31. runde Evrolige.

Vraćali su se više puta igrači crveno-belih nakon debakla u prvoj deonici, ali iskusna ekipa kakva je CSKA nije dopustila povratak srpskog prvaka u nastavku duela.

Crvena zvezda je dva minuta čekala na prvi koš, ali poenima Davidovca i Lojda stigli su do 7:7. Od tog trenutka CSKA je držao vođstvo koje se iz minuta u minut povećavalo. Heket, Džejms i Erik su bili u naletu i slutilo je na nemoguću misiju za crveno-bele. Na kraju prve četvrtine ubedljivih 31:19 za tim iz Moskve.

Slika se za nijansu promenila u drugom kvartalu, u korist Zvezde, odbrana se popravila, ali su problem i dalje bili ofanzivni skokovi igrača CSKA, pre svega Erik i Johanes. Tim Dejana Radonjića je bio na sličnom napadačkom nivou, mogli su i bolje da iskoriste pojedine situacije. Lojd, Jagodić-Kuridža i Simonović su propuštali dobre situacije da smanje razliku, pa čak i na jednocifrenu, ali pomenuti skokovi u napadu pomogli su CSKA da održi stečenu prednost. Lojd i Davidovac su postigli polovinu Zvezdinih poena u prvom delu i bilo im je potrebna pomoć ostatka ekipe.

Serijom od pet poena Davidovca, Zvezda je spustila na jednocifrenu razliku na startu drugog poluvremena, ali je i CSKA uspevao da iskoristi svoje šanse preko Džejmsa i Erika, te bravure Heketa, što je donelo moskovljanima +14. Međutim, ključna figura šampiona Srbije na ovoj utakmici Dejan Davidovac blistao je i gotovo sve pogađao. Upravo njegovi poeni su ponovo vratili Zvezdu u igru, ali i dalje je vladala ,,klackalica” između jednocifrene i dvocifrene razlike u korist domaćih. Ognjen Kuzmić nije mogao ništa pod košem rivala i to je, naravno, samo odmagalo Crvenoj zvezdi.

Sa +12 je ekipa Dimitrisa Itudisa ušla u završnih 10 minuta, a posle 30 sekundi je bilo i novih +15 kada je Klajburn pogodio dalekometnu trojku. Ta razlika stečena u prvoj četvrtini konstantno je bdila nad glavama igrača Zvezde. Kada god bi spustili na minimalnih -8, CSKA bi imao spreman odgovor.

Na oko pet minuta do kraja duela, Zvezda je imala poslednji pokušaj da se vrati – nisu uspeli. ,,Armejci” su ponovo pojačali, iskoristili žurbu gostiju, i došli do 20. trijumfa u sezoni.

Najbolje evroligaško veče u karijeri pružio je Dejan Davidovac, koji je ubacio 20 poena. Prethodno je 2018. godine upisao 18 protiv Fenerbahčea. Lojd nije postigao niti jedan poen u drugom poluvremenu, pa je ostao na devet, a Noko je uz 12 poena imao i devet skokova.

Kada je reč o CSKA, Šengelija sa 16 i Heket sa 15 predvodili su izabranike Dimitrisa Itudisa.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Želiš da opremiš svoj stan? Ovde te čeka POKLON VAUČER od 10.000 EVRA!

Samo nekoliko klikova deli te od poklon vaučera! Želiš da opremiš stan? Iskoristi fenomenalnu akciju tokom maja i uredi svoj...

POVEZANE OBJAVE