Bogdan sipao trojke u trijumfu Atlante, Jokićev novi dabl-dabl u slavlju Denvera

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Detroit Pistonse na svom parketu sa 134:119 i zabeležili šesti vezani trijumf.

Sve ide kao podmazano u Koloradu, posebno otkako je stigao Aron Gordon. Čak i bez Džamala Mareja, koji zbog povrede nije bio deo utakmice u ,,Bol bol areni”, igrači Nagetsa došli su do sigurne pobede. Ubacili su ,,u petu” početkom drugog kvartala i od tada su samo usporili u finišu. Bilo je i +28 na semaforu za domaće koji su šutirali odlično spolja (45 odsto za tri poena), i kada se tu dodaju raspoloženi Jokić, Porter i Vil Barton, pobeda se utefterila i pre kraja utakmice.

Ponovo je Nikola Jokić imao bizaran broj slobodnih bacanja – svega dva. Poređenja radi, Embidu, koji mu je protivkandidat za MVP nagradu je ove večeri svirano čak 20! Ipak, to ga nije sprečilo da upiše novi dabl-dabl od 27 poena, 11 asistencija i osam skokova. Porter je upisao 25, a Barton 24. U redovima Pistonsa, istakao se upravo bivši igrač Nagetsa Džerami Grant sa 29 poena.

Rafalna paljba Hoksa viđena je u Atlanti protiv Nju Orleans Pelikansa. Šutirali su trojke kao na traci i došli do treće vezane pobede.

Nestvaran procenat šuta za tri poena (62 odsto) im je ponajviše pomogao da dođu do trijumfa od 123:107. Gotovo nepogrešivi sa linije za tri bili su Bogdan Bogdanović i Tre Jang. Srpski šuter je gađao 5/8, a Jang 6/7, te su zajedno završili meč sa 51 poenom. Bogdanović je upisao 21, a Jang 30.

Nakon boljeg prvog dela Pelikansa, Hoksi su odigrali sjajno u nastavku i uspeli da preokrenu, te bez neizvesnosti upišu i treći uzastopni trijumf.

U redovima Nju Orelansa istakao se Zajon Vilijamson sa 34 poena.

Nemanja Bjelica je bio na parketu nešto više od 13 minuta za Majami u porazu od Memfis Grizlisa i za to vreme zabeležio svega četiri poena.

Indijana Pejsers – Čikago Buls 97:113
Atlanta Hoks – Nju Orelans Pelikans 123:107
Boston Seltiks – Filadelfija Seventisiksers 96:106
Toronto Reptors – LA Lejkers 101:110
Majami Hit – Memfis Grizlis 112:124
Denver Nagets – Detroit Pistons 134:119
Golden Stejt Voriors – Milvoki Baks 122:121
Los Anđeles Klipers – Portland Trajlblejzers 133:116

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NE MOGU MNOGO DA SLAVE: Lester se vratio u PL, neminovna prodaja igrača zbog finansija

Fudbaleri Lestera ekspresno su se nakon godinu dana vratili u Premijer ligu. Overili prvo mesto pobedom nad prestonom 3:0. Lids...

POVEZANE OBJAVE