Partizan deklasirao FMP: Blistao Trifunović, šansu iskoristio i Đorđije Jovanović

Partizan – FMP 97:74 (21:13, 28:14, 26:26, 22:21)

Košarkaši Partizana ostvarili su četvrtu uzastopnu pobedu u ABA ligi prvi put ove sezone.

U odloženoj utakmici 16. kola regionalnog takmičenja Partizan je ubedljivo savladao FMP zahvaljujući sjajnoj igri u prvom poluvremenu. Crno-beli su u prvih 20 minuta odigrali sjajnu odbranu i “zatrpavali” koš “pantera” iz svih pozicija.

Gosti iz predgrađa nijednog trenutka nisu vodili, Partizan je poveo sa 5:0 na početku, a FMP je držao priključak samo tri minuta, dok su kontrolisali skok u napadu. Čim je Partizan uspostavio kontrolu pod obručima razlika se povećavala iz minuta u minut, a prvu dvocifrenu prednost domaćin je stekao u 8. minutu (19:9).

Posle prvih 10 minuta bilo je 21:13 za crno-bele, koji su odigrali još atraktivniju drugu četvrtinu. Raspucao se Trifunović, a sjajno je funkcionisala i veza između plejmejkera i Vila Mozlija. Već na polovini druge deonice Partizan je došao na korak od 20 poena prednosti, FMP je odbio taj napad, ali je uspeo samo da odloži neizbežno i Partizan je minut i po pre kraja prvog poluvremena trojkom Trifunovića probio granicu od 20 poena prednosti (47:25). Posle prvog poluvremena bilo je 49:27, a identična razlika bila je i na kraju treće četvrtine. U poslednjih 10 minuta bilo je i +30 za Partizan, a trener Matović pružio je priliku svim igračima osim Novici Veličkoviću.

Najefikasniji u reodivma crno-belih bio je Trifunović sa 22 poena (trojke 6/8), Rašon Tomas je postigao 15, Mika 13, a dvocifreni su bili i Pejdž sa 11, odnosno Dangubić koji je ubacio 10 poena. Šansu je dobio i iskoristio Đorđije Jovanović, koji je za skoro 19 minuta postigao 6 poena uz 4 skoka i jednu ukradenu loptu. Kod FMP-a Pecarski je postigao 16, a Nenadić 13 poena.

Partizan sada ima 11 pobeda i 13 poraza, dok je skor FMP-a 9-15.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PL: Debakl Junajteda! (VIDEO)

Mančester Junajted nastavlja sa katastrofalnom sezonom, pošto su doživeli pravi debakl na gostovanju Kristal Palasu. Tim Erika Ten Haga poražen...

POVEZANE OBJAVE