Dinamo nastavlja da pomera granice: Velelepni stadion od 60 miliona evra se gradi u Zagrebu? [FOTO]

Fudbalski klub Dinamo Zagreb objavio je projekciju vizuelnog izgleda novog stadiona sa kojim žele da zamene ,,Maksimir”.

Nedavno su bili u centru pažnje povodom vanfudbalskih stvari u koje su bili upleteni prvi čovek kluba Zdravko Mamić, kao i njegov brat koji je obavljao funkciju trenera Dinama – Zoran. Obojici je izrečena presuda da su izvukli 116.000.000 kuna iz kluba.

Uprkos svemu tome, Dinamo se apsolutno može pohvaliti najboljim poslovanjem u regionu, ali i rezultatima. Izbacili su pre manje od mesec dana Totenhem u osmini finala Lige Evrope, iz godine u godinu skupoceno naplaćuju svoje igrače, a sada su predstavili i izgled novog stadiona koji žele da izgrade.

On bi bio, baš kao i aktuelni, na Maksimiru, gde počiva čitava istorija kluba. Za vizuelni izgled pobrinuo se zagrebački arhitekta Oto Barić. Nova arena imala bi oko 34.000 mesta i vredela bi više od 60 miliona evra.

Kako su naveli u saopštenju, trajanje izgradnje novog stadiona bilo bi tri godine. Dinamo svoje utakmice trenutno igra na stadionu ,,Maksimir” koji je otvoren još davne 1912. godine i više puta je preuređivan.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEĆE BITI PRED MEDIJIMA: Trener Minesote odsutan na konferenciji pred polufinale sa Denverom?

Košarkaši Minesote i Denvera prvi su poznati polufinalni par bilo koje od dve konferencije NBA lige. Aktuelni šampioni Nagetsi eliminisali...

POVEZANE OBJAVE