Prvi put u istoriji: Branko Lazić najbolji defanzivac ABA lige

Kapiten KK Crvena zvezda Branko Lazić proglašen je za najboljeg defanzivnog igrača ABA lige prema glasovima trenera, novinara i navijača.

Od ove sezone, premijerno se dodeljuje i nagrada za najboljeg defanzivca u istoriji ABA lige, a čast da ju prvi prigli dobio je kapiten crveno-belih koji se godinama unazad ističe kao jedan od najboljih defanzivno orjentisanih igrača u regionalnom takmičenju. On je osvojio 14.4 odsto ukupnog broja glasova i iza sebe je ostavio dvojac Igokee – Džekija Karmajkla sa 12.8 odsto i Edina Atića sa 11.8 odsto.

Lazić je pobrao najviše glasova od strane navijača, dok je je isti broj novinara glasao za njega i Atića, a prema trenerima, najbolji defanzivac je bio Karmajkl.

Kao kapiten, Lazić je predvodio Crvenu zvezdu do prvog mesta u regularnom delu ABA lige sa skorom 23:3. U proseku je beležio 5.5 poena, 1.8 skokova i 0.5 ukradenih lopti po meču.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NBA LIGA: MVP kandidat Šaj briljirao, Oklahoma nadomak pobede u seriji (VIDEO)

Košarkaši Oklahome nastavili su sa odličnim partijama i u postsezoni NBA lige. Večeras su poveli sa 3:0 u prvoj rundi...

POVEZANE OBJAVE