Zabavno na Banjici: Evropski Rad sprečio Zvezdu da dođe do stotke! [VIDEO]

Rad – Crvena zvezda 2:2 (1:2)


Fudbaleri Rada zaustavili su pobednički niz Crvene zvezde odigravši 2:2 na stadionu ,,Kralj Petar I” u 35. kolu Super lige Srbije.

Zabavan meč je viđen na terenu na Banjici, a Rad je pokazao da igraju sjajno, poput ekipe koja se bori za Evropu i uzeli su ,,skalp” prvaku zemlje.

Prvih 20 minuta je potpuno pripalo Crvenoj zvezdi, koja je konstantno pretila i to preko Milana Pavkova. Napadač iz Begeča je čak u četiri navrata iskušao Damira Kahrimana na golu Rada, ali je čuvar mreže ekipe ,,plavih” je svaki put odlično reagovao. Slutilo je da će Zvezda u tim trenucima doći do vođstva, što se i dogodilo posle 31 minut igre. Lepo se izvukao Mirko Ivanić na levi bok, pratio kretnju svojih saigrača i iskoristio odlično ubacivanje Filipa Falka koji sa nekoliko metara šalje loptu u mrežu rivala.

Nakon toga je usledila bolja igra domaćih, koji su se oslobodili pritiska i šansama Mladenovića, kao i Andrije Kaluđerovića, čiji je jedan od pokušaja završio na stativi, pokazali odličnu igru. Međutim, usledio je novi brz napad crveno-belih, a posle četiri neuspele šanse, Pavkov je konačno savladao odličnog Karhimana.

Svega nekoliko trenutaka potom, Rad je odgovorio odličnim pogotkom Mladenovića, koji je na sebi svojstven način sa desnog krila ušao u sredinu i pogodio bliži ugao Borjanovog gola, te ga uhvatio na pogrešnoj nozi. Upravo to je bio i konačan rezultat prvog dela.

Gledljivu utakmicu, sa dosta šansi, videli smo i u nastavku na stadionu ,,Kralj Petar I” i to na obe strane. Golmani su često testirani u prvih nekoliko minuta drugog dela. Ogromnu šansu za izjednačenje, Rad je imao u 57. minutu kada je Degenek spasio čist gol posle udarca Šarića.

Tada se Zvezda uspešno odbranila, ali dvadesetak minuta kasnije nije mogla. Odličnu kontru domaćih udarcem iskosa sa leve strane završio je Marko Šarić i okončao nalete Crvene zvezde koja je želela da stavi tačku na ovaj duel.

Želela je Zvezda da dođe i do 27. uzastopne pobede u domaćim takmičenjima (Kup i Superliga), te da preskoče kotu od 100 bodova u ovoj sezoni, ali pokušaji Bakajoka, Krstovića i Falćinelija nisu bili dovoljno opasni. I tako je Rad uspeo da dođe do boda zlata vrednog, koji bi mogao da im donese opstanak budući da su sada, tri kola pre kraja, na poen zaostatka u odnosu na Proleter. Takođe, nastavljena je i odlična forma i izabranici Milana Milanovića su došli do 13. boda na prethodnih šest mečeva.

Što se tiče Zvezdinog fenomenalnog rezultata, preći će 100 bodova gotovo izvesno, jer je teško verovati da će Zlatibor, Bačka i Metalac slaviti protiv novog-starog šampiona.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Vojvodina se oglasila saopštenjem: Ozbiljna liga ovo sebi ne bi smela da dozvoli

Vojvodina je izdala saopštenje povodom dešavanja u finalnoj seriji ABA 2 lige. Spartak je na domaćem terenu u drugom meču...

POVEZANE OBJAVE