Novi Pazar izdao saopštenje: Podrška predsedniku Vučiću i konkretan predlog za predsednika FSS

Fudbalski klub Novi Pazar regovao je na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića u kojoj je najavio iskorenjivanje fudbalske mafije i da će se obračunati sa svima koji nameštaju utakmice. U saopštenju, koje prenosimo u celosti, oni su dali i predlog koga bi trebalo postaviti na mesto predsednika FSS.

FK Novi Pazar daje punu podršku predsedniku Srbije Alekasandru Vučiću u borbi protiv neregularnosti i devijacija u srpskom fudbalu koje su kulminirale u tekućem fudbalskom šampionatu. Žalosno je i porazno da na to mora da reaguje prvi čovek države, a da na sve nepravilnosti i lako predvidive rezultate mnogih utakmica ćute svi: od fudbalske organizacije, preko sportskih komentatora i medija do istaknutih fudbalskih stručnjaka. Kao da postoji zavet ćutanja na očigledne anomalije u našem fudbalu.

FK Novi Pazar će verovatno biti žrtva raznih zakulisanih igara i čudnih rezultata mnogih utakmica, sa malim šansama da zadrži superligaški status, ali smo itekako zabrinuti za budućnost fudbala u Srbiji. S toga predlažemo da se sprovedu radikalne reforme koje bi podrazumevale sledeće mere:

Prvo, održati najhitnije izbore na svim nivoima fudbalske organizacije, a naročito izabrati novo, nekompromitovano rukovodstvo i čelne ljude FSS.

Drugo, za funkciju predsednika FSS, FK Novi Pazar predlaže Rasima Ljajića, koji bi svojim ugledom, znanjem i energijom mogao da donese neophodne promene.

Treće, da se reformiše celokupan sistem fudbalskog takmičenja, koji bi podrazumevao koncetraciju kvaliteta, jačanje fudbalskih centara, bolju infrastrukturu i posebno rad sa mlađim kategorijama.

Četvrto, posebne promene su neophodne u sudijskoj organizaciji, bez čije profesionalizacije, poštenja i kredibiliteta nema ozdravljenja našeg fudbala.

Peto, da nadležni državni organi ispitaju i istraže sve sumnjive utakmice, a njihove aktere najoštrije sankcionišu ukoliko se utvrdi da su činili koruptivne radnje i kršili zakone, stoji u saopštenju Novog Pazara.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Partizan želi Zvezdino dete koje blista ove sezone?

Fudbalere Partizana, nakon što su izgubili šampionsku trku sa Crvenom zvezdom, očekuje do kraja sezone borba za drugom mesto...

POVEZANE OBJAVE