Fenomenalni Dobrić nedovoljan za sjajnu Megu, majstorica rešava prvaka Srbije

Košarkaši Mege izjednačili su u finalnoj seriji na 1-1 posle sjajne partije i pobede nad Crvenom zvezdom 86:79.

Prvo poluvreme je bilo baš za priču. Mega je sjajno otvorila utakmicu i iz minuta u minut je prednost rasla. Gotovo svaki napad domaćina je bio koš i na kraju prve četvrtine bilo je neverovatnih 35:17.

Drugi period viđeno je skoro sve isto, samo na drugoj strani. Čini se da je prvi prelomni trenutak viđen već na početku druge četvrtine kada je Dejan Radonjić ušao na teren nezadovoljan odlukom sudije za šta je kažnjen tehničkom greškom. Drugi prelomni trenutak su bile dve uzastopne trojek Lengstona Hola koji se nametnu kao lider u igri i bio je najzaslužniji za preokret. Na kraju poluvremena 45:46 za crveno-bele.

Treći period je ponovo pripao Megi. Ne onako ubedljivo kao prvi, ali bili su daleko konkretniji i činilo da Crvena zvezda gubi snagu i a samim tim i bili su slabiji u napadu. Opet je Hol igrao dobro, postigao je dve trojke u ovom periodu od ukupno 11 Zvezde. Sa druge strane, Mega je odlično šutirala, ali i skakala u napadu i na kraju trećeg perioda bilo je 65:58.

U četvrtom periodu Mega je nastavila dobrom igrom u odbrani, pre svega, da održava prednost između 5-7 poena. Crveno-beli nisu uspevali da priprete i da u seriji dođu do poena kako bi spustili prednost protivnika. Svaki put Mega je imala odgovor, bilo preko skokova u napadu Simonovića, bilo preko trojki Petruševa. Na kraju 86:79 za Megu.

Kod Mege najefikasniji je bio pomenuti Simonović 19 poena i 20 skokova, Filip Petrušev 16 poena (3-5 za 3 poena).

Kod Crvene zvezde Dobrić 31 (3-5 za 3), Lengston Hol 19 poena (5-8 za 3 poena).

Majstorica se igra u nedelju od 20.30 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

PONIKAO U VOJVODINI: Za kapitena Srbije, Zvezda je veliki favorit u finalu

Fudbaleri Crvene zvezde su nedavno igrali 0:0 sa Vojvodinom u prvenstvu. Do kraja ih očekuje još jedan duel, i to...

POVEZANE OBJAVE