Poznat spisak za Akropolis kup u Atini!

Pored Nikole Jokića, još dvojica srpski košarkaša iz NBA lige su odlučili da se ovog leta zahvale na pozivu selektoru Kokoškovu.

Poziv na predolimpijski kvalifikacioni turnir i eventualno učešće na Igrama u Tokiju odbil su i mladi igrači  Aleksej Pokuševski i Alen Smailagić.

Pokuševski je odlučio da se posveti svojoj fizičkoj pripremi za narednu sezonu. Poštujem njegovu odluku, svojim talentom bi mogao mnogo da da nauči u reprezentaciji. Smailagić je takođe svojom voljom takođe odlučio da se spremi za sledeću sezonu. Želim im sve najbolje, rekao je selektor Srbije.

Selektor je saopštio i na koje sve igrače računa za prijateljski turnir Akropolis kup koji se igra od 18. do 20. juna u Atini.

Na spisku su sledeći igrači: Boban Marjanović, Nemanja Bjelica, Stefan Jović, Dejan Davidovac, Branko Lazić, Ognjen Dobrić, Vanja Marinković, Danilo Anđušić, Aleksa Avramović, Filip Petrušev, Dalibor Ilić i Dragan Milosavljević.

U Atini će ih dočekati Nikola Milutinov i Marko Gudurić, dok će u Beogradu ostati Vladimir Lučić i Nikola Kalinić koji su nedavno završili svoje sezone.

Nema poređenih Miroslava Raduljice, Nemanje Nedovića i Ognjena Jaramaza, dok je odmor dobio MVP Evro lige Vasilije Micić.

U dogovoru sa Milošem Teodosićem, odlučeno je da kapiten propusti Akropolis kup u Atini kako bi se odmorio i da se odmah posle toga priključi saigračima za predolimpijski kvalifikacioni tunir u Beogradu.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Stigle sjajne vesti za Piksija pred Evropsko prvenstvo

Fudbaler Sevilje Nemanj Gudelj ipak bi mogao da zaigra za reprezentaciju Srbije na Evrpskom prvenstvu. "Sportal" je preneo da...

POVEZANE OBJAVE