Srbija ubedljivo savladala Grčku!

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije stigla je i do druge pobede na Evropskom prvenstvu. Danas su naše reprezentativke više nego ubedljivo savladale Grčku rezultatom 85:51.

Serijom od 9:0, naše košarkašice su otvorile meč, a čak sedam poena dala je Aleksandra Crvendakić. Posle odličnog strarta usledio je pad u igri srpskog tima, što su Grkinje iskoristile i stigle do rezultatskog priključka do kraja prve četvrtine. Prva četvrtina se završila rezultatom 17:13.

Selektorka Marina Maljković zahtevala je angažovaniju igru u nastavku meča, što se i odmah videlo. Srbija je zaigrala sjajno u odbrani, o čemu najbolje podatak das u Grkinje u drugoj četvrtini postigle samo 3 poena. Na poluvremenu je rezultat bio 40:16.

Do kraja, samo se postavljalo pitanje sa kolikom razlikom će Srbija slaviti.

Selektorka Maljković pružila je priliku svim igračicama i svaka od njih je iskoristila svoju šansu. U našoj reprezentaciji najviše poena imala je Aleksandra Crvendakić 13, dok je 2 poena manje postigla Butulija.

Srbija naredni meč igra u nedelju od 12 časova u Valensiji protiv Crne Gore.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ZA POVRATAK U VRH: Srpkinje dobile rivala za plej-of

Teniserke Srbije će krajem godine pokušati da se vrate u svetsku grupu Bili Džin King kupa. Nakon uspešno završenih kvalifikacija...

POVEZANE OBJAVE