Đoković u drugom kolu Vimbldona

Đoković – Drejper  3:1 (4:6, 6:1, 6:2, 6:2)

Novak Đoković uspešno je započeo odbranu titule na Vimbldonu pobedom nad domaćim teniserom Džejkom Drejperom. Britanac je uzeo prvi set ali je prvi teniser sveta u ostala tri pokazao klasu i meč rešio u svoju korist.

Prvi set

Naš teniser je u prvom gemu pokazao sigurnu igru na svoj servis i uzima ga bez izgubljenog poena. U drugom gemu na, brejk loptu za njega, Đoković se nezgodno okliznuo što je nakratko zabrinulo navijače. Ipak, uprkos duplim greškama i promašenim servisima, Britanac je izjednačio na 1:1.

Odmah u narednom gemu stekao je dve brejk lopte protiv prvog tenisera sveta. Iskoristio je drugu i poveo sa 2:1. Posle Đokovića, i Drejper se okliznuo ali ništa strašno. Naš teniser je loše započeo meč i već posle četiri gema je u zaostatku od jednog brejka.

Ponovo je Đoković doživeo pad u šestom gemu iako je imao šansu da anulira prednost protivnika. Međutim, Drejper je ponovo bio na visini zadatka i poveo sa 4:2. Đoković je zatim ekspresno smanjio na 4:3.

U osmom gemu ponovo je Đoković mogao da napravi brejk ali propušta tri vezane brejk lopte i ostao je kratkih rukava. Srpski teniser izgubio je prvi deo igre dozvolivši rivalu jedan brejk i ne iskoristivši nekoliko brejk lopti. Ovaj set obeležilo je klizanje oba igrača ali i izuzetna igra mladog Britanca kada je bio pod pritiskom.

Drugi set

Đoković je tek sada napravio brejk na početku drugog dela igre i stekao prednost od 3:0. Dobrim servisima, naš teniser održava prednost i vodi 4:1. U narednom gemu napravio je brejk i poveo 5:1 u servis za izjednačenje u setovima što se i dogodilo nakon samo 26 minuta igre.

Treći set

Novak nastavlja dobro da servira i u trećem delu igre pa je na početku rezultat 1:1. Prvi brejk pravi Novak Đoković nakon što je Drejper promašio loptu u odsudnom momentu. Nole je poveo sa 3:1 i dobrim servisima održavao stečenu prednost. U sedmom gemu drugog seta, naš teniser pravi novi brejk i vodi 5:2 i servira za 2:1 u setovima. To se i dogodilo nakon dva uzastopna asa našeg tenisera.

Četvrti set

U trećem gemu Đoković je imao brejk loptu koju je Drejper spasao sjajnim volejem. Međutim, treću brejk loptu je naš as iskoristio i poveo sa 2:1. Ubrzo je materijalizovao brejk a povevši 3:1 a kasnije je opet rivalu oduzeo servis za 4:1. Uz malo poteškoća i dva asa Đoković je poveo sa 5:1. Ponovo je as servisima naš teniser završio meč.

Đoković će u drugom kolu igrati protiv pobednika meča Marselo Barios Vera iz Čilea i Kevina Andersona iz Južne Afrike.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Legendarni Van Persi preuzeo tim iz Holandije

Proslavleni napadač Robin Van Persi novi je šef stručnog štaba Herenvena, objavio je holandski klub. Van Persiju je ovo prvi...

POVEZANE OBJAVE