ZAVRŠENA LETNJA LIGA: Kingsi krunisani kao šampioni

Protekle noći, odigrano je tri meča u letnjoj NBA ligi. Time je spuštena zavesa na ovogodišnje takmičenje.

Ekipa Los Anđeles Lejkersa bila je bolja od Golden Stejt Voriorsa sa 84:76.

Prve dve četvrtine donele su neizvesnu borbu, u kojoj su bili bolji Ratnici, koji su na odmor otišli sa 11 poena prednosti. Dobili su oni i treću četvrtinu, ali je fenomenalan četvrti kvartal Lejkersa presudio u njihovu korist.

Najbolji u pobedničkoj ekipi bio je Trevelin Kvin sa 21 poenom i pet skokova. Dvocifreni su bili još Braun, Tinkl, Lo i Kakok.

Kod poraženih, istakao se Džesup sa 18 poena a pratili su ga Gaj sa 16 i Mudi sa 14 koševa.

Košarkaši Nju Orlins Pelikansa ubedljivo su slavili protiv Minesote Timbervulvsa sa 87:59.

Pobednik se nije uopšte dovodio u pitanje od početka duela. Dalton Homs predvodio je pobedničku ekipu sa 17 poena i pet skokova. Uz njega su dvocifreni bili Di Leo, Rajt, Hil i Pasečniks.

Kod poraženih, jedini dvocifreni učinak imao je Ajzeja Miler sa 13 poena.

Sakramento Kingsi, prilično ubedljivo, sa 33 razlike, savladali su Boston Seltikse 100:67. Tom pobedom postali su i šampioni Letnje lige a Luis King proglašen je za najkorisnijeg igrača takmičenja.

Boston je vodio početkom meča, ali od sredine prve četvrtine, sve se promenilo u korist gostujuće ekipe. Kingse je predvodio Luis King sa 21 poenom i 3 skoka. Pratili su ga Remzi sa 16, Met Kolman treći sa 14 i Marki sa 10 poena. Bivši košarkaš Crvene Zvezde, Emanuel Teri, imao je 9 poena i čak 15 skokova.

U poraženom timu se istakao  se Karsen Edvards sa 15 poena, pet skokova i tri asistencije. Njega je pratio Eron Nejsmit sa 12 poena i šest skokova.

Foto: Twitter printscreen/NBA summer league

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE