Srbija pokazala dva lica, osvojena tri boda protiv Belgije

Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedom 3:1 je startovala na Evropksom prvenstvu. Tri boda su osvojena protiv Belgije u meču u kojem je viđen pad samo u jednom delu trećeg seta.

Prvi set je bio kao iz bajke za reprezentaciju Srbije. Od samog starta je igra bila ubedljiva, i Belgija nije imala rešenja za raznovrsnu igru izabranika Slobodana Kovača. Dominirao je Nikola Kovačević, a set je završio sa ubedljivih 25:13.

Drugi set je počeo izjednačeno. Belgija je održavala egal do sredine seta, a od tog trenutka malo po malo prednost Srbije je rasla. U završnim poenima ubedljivi su bili branioci titule i set je završen sa 25:18.

U trećem setu Belgija je odlično počela. Prednost od 12:6 činila se nedostižnom. Kovač je napravio određene izmene, a ulazak Atanasijevića umesto Luburića prodrmao je ekipu i Srbija je došla do poena posle servisa i bloka i smanjila prednost na dva poen (16:14). Na 20:19, Srbija je imala kontru koju nije iskoristio Podrščanin, i od tog trenutka na terenu je postojala samo Belgija, koja je na kraju lako privela set kraju 25:21.

U trećem etu Srbija je krenula snažno kao u prva dva. Prednost je rasla i brzo je iznosila 7 poena (17:10). Belgijanci se nisu predavali i sa 4 vezana poena se vraćaju u meč. Ipak, tu Srbija posle tajm-auta vraća koncentraciju i ponovo podižu razliku koju Belgijanci, pored svih napora, nisu mogli da stignu. Na kraju 25:20.

Sledeći meč Srbija igra već u petak, a protivnik je Ukrajina, koja je savladala Grčku 3:2. Meč počinje u 20.30 časova.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Još jedan bivši igrač Partizana blizu potpisa za PAOK

Poznato je da su navijači Partizana i PAOK-a u bratskim odnosima, a i u sastavu kluba iz Soluna uskoro...

POVEZANE OBJAVE