KREĆE ABA LIGA: Ko su favoriti?

Pred nama je nova sezona u regionalnom košarkaškom takmičenju, popularnoj ABA ligi. Titulu brani Crvena zvezda koja je u uzbudljivom finalu bila bolja od podgoričke Budućnosti. Opšti je utisak da takmičenje nikad nije bilo jače, a gledajući pojačanja vodećih ekipa, jasno je zašto je tako. Pred vama je pregled učinka svih ekipa u prelaznom roku, ali i o tome šta se od timova može očekivati.

IGOKEA: Tim iz Laktaša bio je najprijatnije iznenađenje prošle sezone. Plasman u polufinale plej-ofa malo ko je očekivao, ali su oni tamo bili potpuno zasluženo. Igokea je izgubila bitne igrače u međusezoni. Otišli su Klemons, Karmajkl, Atić i Jovanović, a  došla su tri nova košarkaša, Nikola Tanasković iz Banjalučkog Borca, Aleksa Radanov iz Crvene zvezde i Stefan Đorđević iz FMP-a, kao i tri Amerikanca Stivens, Starks i povratnik Robinson.

Prognoza: Sredina tabele

MEGA: Ništa se ne menja u konceptu ovog kluba, pa je i dalje u fokusu razvijanje mladih igrača. Zašto bi i uopšte nešto i menjali, kada su ovo doveli do savršenstva, do te mere da neki pokušavaju da ih i kopiraju. Milenko Tepić je pravo iz patika, uskočio na mesto tim menadžera Mege. Skuči Smit, koji se pokazao izuzetno korisnim na mestu razigravača je i dalje tu, a iz inostranstva su došli Rudan i Balcerovski. Boriša Simanić je ostao, otvorio se prostor za Matkovića odlaskom Petruševa i Simonovića, a tu je u i supertalentovani Nikola Jović, pa mladi Đurišić, a Kazalon je imao neke odlične partije i u prošloj sezoni. Međutim, treba nekako nadoknaditi veliki učinak ”tornjeva blizanaca” Simonovića i Petruševa, koji više nisu u Megi.

Prognoza: Sredina tabele

KRKA: Ekipa iz Novog Mesta je igrala finale slovenačkog Superkupa i izgubila od Olimpije. Između dve sezone doveli su dva Amerikanca sa ne baš respektabilnim dosadašnjim karijerama. To su Frenč i Gibs, a važno je da je ostao je Rok Stipčević, motor ove ekipe. Stigao je je Macura, zatim Marko Arapović, a ostao je i Lapornik. Čini se, ipak da je ovo skromna ekipa koja će se ponovo boriti za opstanak u najkvalitetnijem regionalnom košarkaškom takmičenju.

Prognoza: Borba za opstanak

SC DERBI: Ekipa Studentskog Centra, koja je prošle sezone izborila promociju u ABA ligu, zahvaljujući uspehu u ABA 2 ligi, iz sponzorskih razloga promenila ime u KK SC Derbi nakon potpisa ugovora o sponzorstvu za kompanijom „Rastoder” iz Slovenije, čiji je brend „Derby” poznat po uvozu južnog voća. Sa slovenačkim sponzorom došao i slovenački trener, Andrej Žakelj, bivši trener Primorske, dok je trener koji ih je doveo u elitni rang, Nenad Trajković, napustio klub. Koncepcija kluba se zasniva na razigravanju mladih igrača, pa imamo trojicu i iz Hrvatske. Pored braće Ivišić, tu je sada i talentovani Tišma. Došao je i Kenan Kamenjaš iz Sparsa koji je prošle sezone imao impresivne brojke i bio jedan od najboljih igrača ABA 2 lige, i jedno vreme bio na radaru Partizana. Tu su i internacionalci van regiona, Vinales, Edvards i Flečer Megi, pa bi drugi tim iz Podgorice mogao da bude osveženje u ligi.

Prognoza: Borba za opstanak

Ostatak teksta možete naći na Klađenje.rs.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZ NESTVARAN DABL DABL JOKIĆA: Marej u drami odveo Denver na Minesotu! (VIDEO)

Košarkaši Denvera plasirali su se u polufinale zapadne konferencije NBA lige. Sinoć su u veoma napetoj utakmici pobedili LA Lejkerse...

POVEZANE OBJAVE