MOKA O KARIJU: Posebno mi je drago što moja generacija još vlada

Dolazak Svetislava Pešića, na klupu reprezentacije Srbije, izazvao je, u velikoj meri pozitivne reakcije.

Očekuje se da Kari, izbori plasman na Svetsko prvenstvo 2023. godine.

Jedan od onih, koji su pohvalno pričali o Pešiću, je i bivši košarkaš, Zoran Slavnić.

Pešić je samo dva meseca stariji od mene, mi smo generacija, ali to nije razlog zbog kog ću reći sve pozitivnio o njemu. Bio je odličan plejmejker, razume igru, pokazao je to već 2001. i 2002. godine kada je osvojio evropsko i svetsko zlato i u ovom trenutku je apsolutno najbolje rešenje. Posebno mi je drago što moja generacija još vlada. – rekao je on, u razgovoru za Meridian sport.

On je takođe, istakao, koji momci, bi trebalo da budu predvodnici nove generacije, osim Jokića, Micića i Bogdanovića.

Apsolutna ova trojica momaka. Kada malo zagrebemo videćemo da su tu Pokuševski i Petrušev, koji su svojim talentom istakli svoju kandidaturu. Za neku dalju budućnost, ne bih mogao da kažem. Zato želim Pešiću svu sreću. I ja sam dobio 2007. godine reprezentaciju u kojoj su mi četvorica igrača otkazala poziv, a ja sam morao da pozovem devetoricu novih. Rezultat je izostao, ali su bar posle mene sledeći treneri koristili te igrače. Najveći pogodak je, što je do dan danas, Teodosić prvi plejmejker u reprezentaciji, znači da nisam omanuo. – zaključio je Slavnić.

On sa reprezentacijiom ima tri titule prvaka Evrope, jednu prvaka sveta i Olimpijskih igara.

Foto: OKSrbije

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Meloun razočaran: Neprihvatljivo drugo poluvreme

Trener Denver Nagetsa Majk Meloun bio je razočaran igrom svog tima u drugom poluvremenu meča sa Minesotom. - Trenirali smo...

POVEZANE OBJAVE