NE ZABORAVLJA ITALIJU: Stanković o Interu, pljušte pohvale Inzagiju

Dejan Stanković, sa uspehom vodi ekipu Crvene zvezde, ali nije zaboravio svoj bivši klub Inter, gde je, kao igrač, ostavio dubok trag.

O tome je govorio, za italijansku Gazetu de lo Sport.

Već znam šta želite da me pitate: da li je Inter jači ili slabiji? Ali, reći ću vam da sam bio šampion kao igrač, sada i kao trener sa Crvenom zvezdom. Posle svakog uspeha ispravno je ubaciti svežeg vazduha u svlačionicu, videti neka nova lica. Ne kažem da gubite glad, ali podsvesno možete da osetite malo mentalnog umora, posebno posle intenzivne sezone kao prošle godine. Kada ste preopterećeni, u jednom trenutku više ne možete da izdržite. Ne čini mi se da Džeko pruža manje od Lukakua, naprotiv. Na jedan način Inter je izgubio, na drugi dobio: Boriće se za “skudeto” do kraja sezone. – rekao je on.

Potom je pohvalio, rad novog trenera “Neroazura”, Simonea Inzagija, svog bivšeg saigrača:

Sada, sa analizom utakmica, svi znaju sve o svima. Ali on je bio takav još pre 20 godina. Proučavao je svaku utakmicu, znao je svaku manu defanzivaca. Nije bio brz, nije imao ni sjajnu telesnu građu, ali znao je gde treba uloviti grešku i napasti protivnika. U poređenju sa Konteom, ovde ima malo više prostora za improvizaciju, za individualnu igru. Automatizmi i taktička organizacija moraju biti osnova, ali tada je ispravno poboljšati i individualne kvalitete. Ovo je već Simoneov Inter. Zar ne vidite karakter tima? Da li vidite kako su postavljene utakmice. – zaključuje Stanković.

Njegovu Crvenu zvezdu, u subotu, očekuje gostovanje Kolubari u Lazarevcu. Potom će crveno beli, put Danske, na megdan Mitjilandu u Ligi Evrope.

Foto: FK Crvena zvezda

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE