FIBA LŠ: Veliki preokret PAOK-a

Košarkaši solunskog PAOK-a pobedili su Nimburk u okviru 4. kola košarkaške Lige šampiona, kao gosti, sa 75-71.

Utakmicu je obeležio veliki preokret do kog je došao grčki tim, kao i loš šut, pre svega za tri poena, gde su domaći imali 24% uspešnosti, a pobednik tek procenat više.

Prva četvrtina protekla je u ujednačenoj igri i tako je i završena, 21-21. Drugi period se odigrao u istom ritmu, s tim da je Nimburk otišao na veliki odmor sa tri poena prednosti (40-37).

Na krilima toga, pojačali su ritam i u trećoj deonici ostvarili dvocifrenu prednost, koju su održali sve do početnog dela poslednjeg kvartala. Tada je usledio veliki preokret. Crno-beli iz Soluna su potpuno neutralisali prednost rivala, a zatim i prelomili utakmicu u svoju korist.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Grifin sa22 poena, na šta je dodao i 7 skokova i 4 asistencije. Pratio ga je Džons sa 18 poena i 6 skokova. U redovima domaćih Harding je postigao 17 poena, uz 7 skokova, dok je Rivers sakupio 15 poena i 5 skokova.

Ova dva tima sada imaju po 6 bodova i nalaze se na 2. i 3. poziciji u svojoj, inače neizvesnoj grupi, gde je Galatasaraj sada prvi, a na poslednjem, 4. mestu, Igokea.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Nedeljković: Bahar mi je rekao da ću igrati za Čelsi, Zvezda me je formirala

Fudbaler Crvene zvezde Kosta Nedeljković je rekao da mu je bivši trener Barak Bahar rekao da će jednog...

POVEZANE OBJAVE