Zvezda demolirala Zenit u Sankt Peterburgu!

Košarkaši Crvene zvezde savladali su ubedljivo Zenit iz Sankt Peterburga na gostovanju u 13. kolu Evrolige sa 69-58.

Crvena zvezda je još jednom dokazala koliko je dobra u utakmicama kada se igra na manji broj poena.

Značajno je istaći da je na ovoj utakmici za Zvezdu u takmičarskim mečevima debitovao i Eron Vajt, nakon teške povrede koju je doživeo u pripremnoj utakmici sa Panatinaikosom.

Zvezda je od samog starta odlično ušla u utakmicu i tokom prvog dela već imala i 9 poena prednosti, posle dva uzastopna ofanzivna skoka Nikole Kalinića. Zvezda je prednost održala do kraj četvrtine, kada je vodila sa 23-16, nakon što je ponovo srpski reprezentativac poentirao uz zvuk sirene.

Odmah na početku druge deonice crveno-beli su ostvarili i prvu dvocifrenu prednost (27-16), posle koje nisu dozvoljavali protivniku da se vrati u utakmicu. Na poluvremenu je srpski tim imao čak 14 poena viška (42-28), posle serije od 5-0, koju su činile trojka Lazića i dvojka Mitrovića. Ova serija je usledila posle tajmauta Dejana Radonjića, a nakon što je Miki zakucao, kada se Zenit vratio na jednocifren zaostatak.

Srpski tim više nije posustajao. Uspeo je da održi prednost, pritom da u finišu trećeg kvartala serijom 8-0, koja je zapravo bila serija Majka Cirbesa, dođe i do +20 (58-38). Serija je počela majstorijom Luke Mitrovića, koji je provukao loptu kroz noge Mikiju i pioslužio Majka Cirbesa. Zatim je Nemac poentirao još jednom posle požrtvovane reakcije Dobrića, a zatim još jednom.

Zvezda je u trećoj deonici pogađala iz igre u preko 58% slučajeva, pa i ne čudi da je ovakav rezultat. U poslednjem periodu je došlo i do opuštanja, pa je srpski tim lošije i šutirao, ali odigrala je Zvezda sasvim dovoljno kako bi rutinski održla stečenu prednost.

Najbolji u redovima Zvezde bio je Nejt Volters sa 14 poena, 5 skokova i 3 asistencije, dok su Kalinić i Kuzmić sakupili po 11 poena i 5 skokova, a Kalinić je imao i 4 asistencije, u jednoj svestranoj partiji.

U poraženom timu Miki je imao 16 poena, 5 skokova i asistenciju.

U narednom kolu Zvezda dočekuje Olimpijakos, a Zenit Fenerbahče.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Milojević dobija značajno pojačanje za finale Kupa

Fudbalerima Crvene zvezde svanulo je od povratka na klupu Vladana Milojevića, pa su već obezbedili odbranu titule iako su...

POVEZANE OBJAVE