JAKA BLAŽIČ BOMBARDOVAO VALENSIJU: Cedevita Olimpija ubedljiva u Španiji

Košarkaši Cedevita Olimpije savladali su Valensiju u Španiji, u 8. kolu grupe B Evrokupa, sa 97-85.

Slovenački tim je već u prvom kvartalu pokazao zube i dao do znanja Špancima da im neće biti lako, kada su poveli sa 10 poena prednosti (22-12).

Međutim, domaći su se prisabrali i, posle trojke Žozepa Puerta na 6 sekundi do kraja prvog dela, spustili zaostatak na samo -2.

Na tom naletu su stekli i održavali prednost i tokom čitavog drugog perioda, ali daleko od toga da su mogli lakše da dišu u nastavku meča, jer nisu uspeli da se odvoje značajnije rezultatski i imali su samo poen prednosti na velikom odmoru (44-43).

Treći period je možda bio i ključan. Ponovo su, nakon prve četvrtine, gosti stekli dvocifrenu prednost (60-50), a, iako su u poslednji deo meča ušli sa tek +6 i sve je još uvek bilo otvoreno, gosti su još jednom demonstrirali dobru formu, posle kadrovskih promena.

Kako se utakmica približavala kraju, povećavali su prednost i do maksimalnih +15 (93-78), posle koša novajlije Alena Omića, kada više nije bilo povratka za domaće.

Ubedljivo najbolji na utakmici bio je bivši košarkaš Crvene zvezde Jaka Blažič sa fantastičnim učinkom od 24 poena, 3 skoka i 5 asistencija. Sjajan je bio i novopridošlica Jogi Ferel sa 15 poena i čak 7 asistencija, a bivši igrač Partizana Edo Murić imao je isti broj poena.

Kod domaćih, Sem van Rosom imao je 13 poena i 3 asistencije, dok je upravo Slovenac Klemen Prepelič upisao 12.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Bandović pred Partizan: Za nas je svaka utakmica finale

Fudbaleri Vojvodine su pre dva dana u Novom Sadu odigrali bez golova sa ekipom Crvene zvezde u okviru 32....

POVEZANE OBJAVE