PARTIZAN DEMOLIRAO DESETKOVANI SPLIT: Koprivica i dabl-dabl Miletić igrali u tandemu

Košarkaši Partizana savladali su na svom parketu oslabljeni tim Splita više nego ubedljivim rezultatom 109-49! Svi igrači Partizana su se na kraju upisali u listu strelaca.

Na kraju je ovo bila najubedljivija pobeda u istoriji regionalne lige. Dosadašnji rekord držala je Cedevita, koja je 2016. godine pobedila Zadar sa 120-62

Košarkaši gostiju su na ovoj utakmici bili desetkovani i došli su sa samo osam igrača, taman toliko da bi utakmica uopšte mogla da bude odigrana, zbog velikih problema sa koronavirusom. Danas je prisustvo ovog virusa otkriveno i kod kašarkaša Partizana Alekse Avramovića i Nemanje Dangubića, tako da ni crno-beli nisu ostali imuni na ovaj “trend” koji je, nažalost, zahvatio svet sporta u velikom obimu u poslednje vreme.

Od samog početka razigran je bio Kevin Panter, koji je zaređao prvih 7 poena na utakmici, sve dok tu seriju nije prekinuo Lovre Runjić zakucavanjem. Ipak, uhvatili su Splićani ritam i ubrzo doveli utakmicu u egal. Posle trojke Vuka na nešto manje od 4 minuta do kraja prvog perioda došlo je i do potpunog izjednačenja (12-12). Ipak, na kraju prvih 10 minuta tim Željka Obradovića je vratio prednost, pa je posle trojkom Dalas Mur doneo svom timu +5, a ispostavilo se da je to i poslednji koš u ovom delu meča, koji je završen vođstvom domaćih od 17-12.

Drugi kvartal je počeo sjajnom odbranom Partizana, koja je rezultovala ukradenom loptom Gregora Glasa i zakucavanjem u kontri, na šta se zatim nadovezao i trojkom, za prvu dvocifrenu prednost na utakmici (22-12).

Serija je nastavljena trojkom Zeka Ledeja, pa je tako ukupno iznosila 13-0, a prekinuo je Sani Čampara sa linije penala, postigavši prve poene za goste u drugom periodu tek posle tri i po minuta igre. Dominirao je Partizan u tim momentima, što oslikava i atraktivna realizacija kontre alejupom, u kom je, i na ovoj utakmici raspucani, Glas proigrao Balšu Koprivicu.

U ovom periodu je zanimljivo bilo videti i Dušana Miletića i Balšu Koprivicu zajedno na parketu. Željko Obradović je želeo da isproba i takvu opciju, kada se već ukazala šansa i crno-beli imali ubedljivo vođstvo.

Na kraju je Split ostao na samo 5 poena u drugoj četvrtini, koja je završena neverovatnim rezultatom 34-5, pa je posle polaganja Pantera iz kontre postavljen konačan rezultat poluvremena, 51-17!

Početak drugog poluvremena je obeležila uravnoteženija igra, a u redovima domaćih su se posebno u tim momentima istakli Dalas Mur i novajlija Matijas Lesor, koji su imali i akcija koje su se završavale atraktivnim zakucavanjima francuskog centra. Ipak, prednost se polako uvećavala dodatno, a košarkaši Partizana su pogađali iz svih oružja.Trojke su pogađali u veoma visokom procentu, bilo je i lepih asistencija, a i u duelima pod samim košem visoki igrači srpskog tima su dominirali.

Na kraju je i ovu deonicu Partizan dobio dvocifrenom razlikom (32-21) i bilo je i više nego jasno da je utakmica praktično završena. Ovaj period je dalekometnom trojkom zatvorio bek Splita Šenon Šorter, međutim bez velikog značaja u ovakvoj konstelaciji snaga.

Jedino pitanje koje se postavljalo do kraja bilo je da li će se desiti najubedljiviji poraz u istoriji regionalnog takmičenja, pa je tako poslednji deo meča trajao i veoma kratko vremenski. U poslednjem kvartalu se istakao tandem mladih centara crno-belih pod košem, Miletić- Koprivica, što u napadu, što u odbrani. Na samom kraju meča se u listu strelaca upisao i Letonac Kurucs, pa su tako pogađali svi košarkaši domaćih na ovoj utakmici.

Najefikasniji na utakmici bio je Gregor Glas sa 19 poena, na šta je dodao i 4 skoka i 5 asistencija, dok je najbolji učinak imao Dušan Miletić sa dabl-dablom od 18 poena i 10 skokova, dodavši pritom i jednu asistenciju. Dobar je bio i drugi mladi centar Partizana Balša Koprivica, sa 10 poena, 3 skoka i čak 4 asistencije.

Na drugoj strani je Šorter imao 17 poena, 4 skoka i asistenciju.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Nedeljković: Bahar mi je rekao da ću igrati za Čelsi, Zvezda me je formirala

Fudbaler Crvene zvezde Kosta Nedeljković je rekao da mu je bivši trener Barak Bahar rekao da će jednog...

POVEZANE OBJAVE