RUKOMETAŠI MOĆNI NA STARTU EVROPSKOG PRVENSTVA: Bomaštar sve branio!

Rukometna reprezentacija Srbije sjajno je startovala na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj, pobedom u dvorani Pik u Segedinu nad Ukrajinom sa ubedljivih 31-23 (17-11).

Nakon velikih problema sa koronavirusom u timu reprezentacije Srbije, u sastav se vratio i levi bek Stevan Sretenović, nakon dodatnih lekarskih pregleda, tako da su na ovoj utakmici falili golman Dejan Milosavljev, Ilija Abutović, Nemanja Zelenović, kapiten Nemanja Ilić i krilo Vanja Ilić i Danilo Radović, koji su se danas takođe priključili reprezentaciji u Segedinu.

Srbija je bila sjajna u napadu, gde su golovi bili odlično raspoređeni i gde nismo zavisili samo od određenih pojedinaca, a ni u odbrani nisu naši rukometaši bili ništa gori, predvođeni sjajnim golmanom Bomaštarom, posle čije partije definitivno možemo zaključiti da smo zemlja sjajnih rukometnih golmana.

Ukrajina je prva došla do prednosti na utakmici golom Artemenka, ali se to ispostavilo i kao jedino vođstvona utakmici tima sa istoka kontinenta, jer je naša reprezentacija ubrzo došla do igre po kojoj je prepoznatljiva od dolaska Tonija Đerone na selektorsko mesto.

Srbija je krenula pomalo stegnuto, ali je nakon gola Šotića sa krila, kojim smo poveli sa 2-1, igra, a samim tim i rezultat naših momaka bili sve bolji. Dodatno samopouzdanje našima ulio je i golman Milan Bomaštar, koji je možda i iznenađujuće dobio priliku na ovoj utakmici, pored Cupare i Milosavljeva koji su među najboljima na svetu, međutim koronavirus je učinio svoje, ali je definitivno opravdao poverenje sa nekoliko sjajnih odbrana.

Mijajlo Marsenić je iz kontre doneo prednost od dva gola (4-2), a tu razliku su naši rukometaši održavali do 13. minuta, kada je Šotić još jednim svojim golom sa levog krila prednost povisio na +3 (7-4). Pored ovakvog Mladena Šotića, nije se primetilo odsustvo Nemanje Ilića i njegovog brata Vanje.

Nova najveća prednost stečena je u 19. minutu, kada je sedmerac realizovalo naše desno krilo Bogdan Radivojević, čemu je prethodio faul nad Orbovićem. Do 5 golova prednosti smo stigli posle gola Pešmalbeka sa pivota, koji je nakon sjajne finte pogodio mrežu Ukrajinaca.

Konačnih 17-11 na poluvremenu ostvarili smo golom Lazara Kukića, koji je briljirao i napunio mrežu protivnika, sa 6 golova na polovini utakmice.

Upravo je Kukić golom otvorio i drugo poluvreme, za 18-11. U 40. minutu do velikih 9 golova prednosti naša reprezentacija je stigla posle Milosavljevićevog gola kojim je pocepao mrežu Ukrajinaca.

U 42. minutu briljantni Bomaštar je zabeležio i svoju desetu odbranu, kada ga je u igri zamenio Cupara. Održavali su naši sigurno prednost, bili su sjajni u odbrani, gde je prednjačio Pešmalbek, a u napadu su srpski rukometaši napadali iz svih oružja, i gotovo da nije bilo neraspoloženih igrača.

Otkako se u igri našao Đorđić kao da je reprezentacija zaigrala još ubedljivije, pa je tako nakon njegove asistencije Đukiću, a zatim i pogotka preko celog terena, kada je gol protivnika ostao prazan, doneo dvocifrenu prednost Srbiji (26-16)!

Dva puta je 11 gola prednosti donosio Bogdan Radivojević, koji je imao neverovatnu podršku u dvorani jer je igrač Pik Segeda, i publika ga je redovno pozdravljala ovacijama.

Na kraju se samo postavljalo pitanje kojom ćemo razlikom pobediti, a na kraju se ispostavilo da je to 31-23.

Nejefikasniji na utakmici bio je Lazar Kukić sa 7 golova, koji je proglašen i najboljim pojedincem meča, dok je Bogdan Radivojević do kraja sakupio pet.

Na drugoj strani, najviše golova postigao je Horiha, koji se 6 puta upisao u listu strelaca.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE