NIZ PREOKRETA: Partizan u poslednjoj četvrtini slomio Studente

Studentski centar – Partizan 83:93 (24:22, 19:19, 24:20, 16:32)

Košarkaši Partizana, pobedili su na gostovanju Studentski centar, u 16. kolu ABA lige. Nije bilo lako za crno bele u Podgorici, jer su se domaćini držali sve do poslednje četvrtine. U nekoliko navrata, imali su osetnije vođstvo, ali ga nisu materijalizovali. Presudila je serija Partizana u samoj završnici meča.

Matijas Lesor je svojim poenima otvorio susret. Krenulo je efikasno i igra se koš za koš. Nakon serije 3:0, mornar je poveo, ali Partizan odmah uzvraća serijom 7:0, poenima Lesora i Lideja. Studenti u prvoj četvrtini pružaju odličan otpor favorizovanim crno belima. Izvanrednim šutem za dva, i boljim procentima za tri, domaćini su održali prednost nakon prve četvrtine.

I drugi period počeo je u egal ritmu. Nijedan tim ne uspeva da ostvari osetniju prednost, i odlepi se. Partizan drži vođstvo od dva poena. Ipak, to su popularni Studenti preokrenuli. U veoma efikasnoj utakmici, Studentski centar je odigrao odlično poluvreme, i otišao sa prednošću na odmor.

Domaći tim predvodi Kenan Kamenjaš sa 10 poena i 4 skoka. Poen manje ima Džastin Edvards. U ekipi Partizana, Matijas Lesor ima 8 poena, a Kevin Panter koš manje.

Ekipa iz Podgorice, bolje otvara drugo poluvreme, i stiče pet poena viška. Kasnije su to uvećali na maksimalnih +8, koševima Slavkovića i Kamenjaša. Uzvratio je Partizan serijom 7:0, pogocima Mura i Avramovića, poravnavši na 54:54. Kasnije je Studentski Centar stekao šest poena prednosti, na kraju trećeg perioda.

U četvrtoj četvrtini, crno beli prave seriju 7:0, i ponovo preokreću. Ipak, nastavlja se konstantna promena vođstva, što bi moglo nagovestiti neizvesnu završnicu. Studentski centar je u poslednja dva minuta, ponovo poveo serijom 4:0. Odmah je Partizan reagovao sa 7:0, stekavši 6 poena prednosti pred kraj meča, zahvaljujući koševima Pantera i Lideja. Avramović i Smailagić su svojim poenima, doneli dvocifrenu pobedu crno belima.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Kevin Panter sa 17 poena, dok je dva manje imao Dalas Mur.

Dabl dabl Kenana Kamenjaša od 20 poena i 12 skokova, nije bio dovoljan za trijumf. Džastin Edvards, imao je 18 koševa.

Nakon ovog meča, Partizan će igrati odloženi meč 13. kola sa Megom. Studentski centar dočekuje Split.

Foto: SC Derby

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NEĆE BITI PRED MEDIJIMA: Trener Minesote odsutan na konferenciji pred polufinale sa Denverom?

Košarkaši Minesote i Denvera prvi su poznati polufinalni par bilo koje od dve konferencije NBA lige. Aktuelni šampioni Nagetsi eliminisali...

POVEZANE OBJAVE