Zlato za Srbiju na Svetskom kupu u rvanju

Srpski rvač Ali Arslan ostvario je veliki uspeh na Svetskom kupu u Bugarskoj. Naš takmičar je u izuzetno jakoj konkurenciji osvojio zlatnu medalju u kategoriji do 72 kilograma. Arslan je na turniru koji je održan u Sofiji i koji nosi naziv Nikola Petrov, do prvog mesta došao apsolutno zasluženo sa sve četiri pobede.

Prvo je u kvalifikacijama eliminisao Indijca Rahula, zatim je u četvrtfinalu pobedio Iranca Alireza Abdevalija. U polufinalu je bio bolji Gruzijca Otara Abuladzea, da bi u borbi za najsjajnije odličje savladao Roberta Friča iz Mađarske i to vrlo ubedljivo sa 8:0.Vredan pomena je i rezultat Branka Kovačevića koji je osvojio peto mesto, a naši treneri Stojan Dobrev i Vojislav Trajković bili su veoma zadovoljni onim što su pokazali naši takmičari.

Treba istaći i da su srpski rvači u Bugarskoj imali podršku i olimpijskog šampiona iz Rija i predsednika Sportskog saveza Srbije Davora Štefaneka.

Bila je ovo još jedna odlična provera za naše rvače koje od 31. marta do 4. aprila očekuje učešće na Evropskom prvenstvu u Mađarskoj.  

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Selektor košarkaša Franuske odredio širi spisak za OI

Selektor košarkaške reprezentacije Francuske Vensan Kole saopštio je širi spisak od 19 igrača koji će konkurisati za predstojeće Olimpijske...

POVEZANE OBJAVE