Pešić o razlici između “Večitih”, Nikoli Jokiću: Partizan će biti bolji naredne sezone

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav pešić dao je intervju za košarkaški portal Basket News, u kojem je govorio o mnogim temeama, a dotakao se trenutnih rezultata Partizana kao i Nikole Jokića.

Pešić je istakao da je Partizan na dobrom putu da se vrati na staze stare slave, ali da je u ovom trenutku Crvene zvezda daleko ispred.

Teško je zbog navijača i očekivanja. Partizan je Partizan, a Željko je Željko. Navijači i javnost uvek očekuju titule odmah. Za velike rezultate je potrebno vreme. Trenutno je i velika razlika između dva najbolja srpska tima. Crvena zvezda ima kontinuitet sa stručnim štabom, menadžemntom, rosterom. Iskusniji su, što se moglo videti i u Kupu – to je napravilo razliku, rekao je Pešić.

On je istakao da svi u klubu i oko njega moraju da imaju strpljenje.

Da bi ostvarili veliki rezultat i napravili dobar tim, najvažnija stvar je strpljenje. Kako za klub, tako i za igrače. Željko je veoma iskusan trener sa ogromnim znanjem. Poseduje sve što opisuje velikog trenera, ali rekao sam i pre nekoliko meseci, potrebni su im kontinuitet, vreme i svakodnevni rad. Siguran sam da će Partizan biti mnogo bolji naredne sezone. Kotrolisaće svoju sudbinu daleko bolje nego sad. Moraju da uče iz iskustva kao što je finale Kupa Koraća.

Govorio je selktor i o Nikoli Jokiću, za kojeg je rekao da je promenio NBA ligu.

Ljubitelj sam pre svega evropske košarke, ali NBA mi je uvek na umu. Ne mislim da je promenilo Jokića ili Dončića. Naravno, menjate se svakog dana, vežbate i morate da se adaptirate na drugačija pravila, košarku. Mislim ipak da su oni promenili NBA svojom kreativnošću, košarkaškom vizijom. Igraju drugačije od većine američkih i NBA igrača.

Posebno je istakao Jokićevu sposobnost da svake godine unapredi svoju igru.

Karakteristike velikih igrača se ne menjaju. Iste su kao i ranije. Oni kao najbolji igrači donose nešto novo svake sezone. Nove šuteve, driblinge, tehničke i taktičke stvari. Jokić je iz godine u godinu sve bolji NBA igrač i to ne samo statistički, već i na osnovu njegove igre. Svake godine donese nešto novi i ne iznenadi samo protivnika, već i sebe. To je veština koju poseduju veliki igrači, zaključio je Svetislav Pešić.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

ABA: Partizan do vođstva u seriji, u finišu u svom stilu zabrinuli navijače

Košarkaši Partizana pobednički su započeli polufinalnu plej-of seriju protiv Budućnosti pošto su Beogradskoj Areni slavili 78:67. Početak meča počeo je...

POVEZANE OBJAVE