ABA liga: Veliki kiks Budućnosti! (VIDEO)

Veliko iznenađenje u regionalnoj ABA ligi napravio je Zadar u svojoj dvorani Krešimira Ćosića, savladavši trećeplasiranu Budućnost sa 65-63.

Koliko je ovo veliko iznenađenje govori podatak da je ovo tek sedma pobeda Zadrana, uz 12 poraza u dosadašnjem toku regionalne lige.

Koliko je ova utakmica bila tvrda govori činjenica da nijedan od timova nije vodio sa više od 7 poena razlike, što je bio slučaj kod vođstva gostujuće ekipe sa 30-23 tokom druge deonice, u toku koje su održavali prednost sve vreme, kao i početkom treće.

Prva četvrtina kao da je ukazala na to kako će se meč odvijati do kraja, jer se odvijala u potpunom egalu, sa smenjivanjem u vođstvu, koje nije bilo značajno. Ipak, na kraju su sa 21-18 posle uvodnih 10 minuta vodili košarkaši podgoričkog tima.

Na tom talasu su bili u prednosti sve do kraja poluvremena, kada su je bilo 37-31 u njihovu korist. Posle trojke Dominika Mavre, domaći košarkaši su posle dužeg vremena ponovo prednost vratili na svoju stranu, kada su poveli sa 45-43, što su, uz dva izjednačenja, održali do kraja ovog perioda, kada je bilo 53-49 za hrvatskog predstavnika.

Početkom poslednjeg dela ponovo je tim Aleksandra Džikića posle trojke Silija poveo (55-53), a potom nije bio u zaostatku sve do same završnice, kada je Drežnjak slobodnim bacanjima ponovo doneo prednost svojoj ekipi, pri ulasku u poslednji minut, a potom su domaći priveli meč kraju.

Najbolji na utakmici bio je košarkaš Zadra Trevor Tomson, koji je bio na skok do dabl-dabla, postigavši 16 poena i uhvativši 9 lopti. Dobar je bio i njegov saigrač Martin Junaković sa 15 poena, 2 skoka i 4 asistencije, kao i Džastin Karter sa 11 poena, 7 skokova i 3 asistencije.

Na drugoj strani najefikasniji je bio Di Džej Sili sa 14 poena i 2 asistencije.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Radnički pred gostovanje Zvezdi: poznato je koliko je teško pobediti na njihovom bazenu

Godinama unazad standardni rivali u nokaut fazi domaćih takmičenja, Crvena zvezda i Radnički, započinju polufinalnu seriju plej-ofa Super lige...

POVEZANE OBJAVE