Fener oštro protiv odluke Evrolige o brisanju rezultata, posebno optužuju jedan klub

Evroliga je odlučila da rezultati ruskih klubova u dosadašnjem toku sezone budu izbrisani, pošto su posle rata u Ukrajini izbačeni iz takmičenja.

Pošto odluka nije mogla da se donese jednoglasno, stavljeno je pitanje na glasanje i sa 7:6 je odlučeno da se napravi nova tabela.

Protiv te odluke oštrim saopštenjem se oglasio Fenerbahče.

Od početka pa do kraja procesa naš klub je bio u kontaktu sa menadžmentom Evrolige i svih 12 timova koji su partneri u strukturi takmičenja. Ponudili smo nekoliko alternativa kako bi se sitaucija rešili na način koji je naviše fer prema svima. Više puta smo ponovoili da je ignorisanje mečeva koji su već bili odigrani do tada kompletno protiv dinamike sporta. Uprkos tome, zbog strukture Evrolige 13 timova je glasalo i posle kraja glasanja sedam ekipa je glasalo u svom interesu. Neke zbog stanja na tabeli, a neke iz nama nepoznatih razloga. Zbog toga su sa 7:6 izbrisani svi mečevi ruskih klubova, piše u saopštenju.

Njih je posebno uzrujalo što je za ovu odluku glasala ekipa Anadolu Efesa.

Naš klub će nositi poruku “Ne ratu” na najjači mogući način, ali verujemo da u ovakvim momentima odluke treba da se donose na fer način, a ne prema individualnim interesima. U ovom momentu smo jako razočarani neusaglašavanjem sa Anadolu Efesom, drugim predstavnikom naše države u Evroligi, završavaju u saopštenju predstavnici Fenerbahčea.

Prema novoj tabeli, ekipa Fenerbahčea je na 10. mestu sa 9 pobeda.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

UZ NESTVARAN DABL DABL JOKIĆA: Marej u drami odveo Denver na Minesotu! (VIDEO)

Košarkaši Denvera plasirali su se u polufinale zapadne konferencije NBA lige. Sinoć su u veoma napetoj utakmici pobedili LA Lejkerse...

POVEZANE OBJAVE