EK: Heket i Šengelija vodili Virtus do pobede u derbiju, ponovo sjajni bivši igrači srpskih timova

U okviru 17. kola košarkaškog Evrokupa danas je odigrano četiri meča, po dva iz obe grupe, a pobede su zabeležili timovi Metropolitana i Huventuda u A grupi, kao i Bursaspora i Virtusa u grupi B.

Bursaspor je veoma lako savladao Ulm u gostima sa 86-72. Pitanje pobednika se nimalo nije postavljalo jer je već posle prve četvrtine prednost turskog tima bila +17 (32-15).

Najefikasniji na meču bio je Kevarijus Hejs sa dabl-dabl učinkom od 25 poena i 11 skokova, dok je David Dudžinski zabeležio 14 poena, 5 skokova i 2 asistencije.

Na drugoj strani je Semaj Kriston imao 20 poena i 4 asistencije, dok je Džeron Blosomgejm uz 14 poena upisao i 8 skokova.

Očekivano je najzanimljivije bilo u duelu Virtusa iz Bolonje i Gran Kanarije, timova iz vrha grupe B.

Italijanski klub je u Bolonji slavio veoma tesnim rezultatom 70-68.

Iako je domaćin imao +10 već u početnoj fazi utakmice (15-5), to se ispostavilo kao jedina dvocifrena razlika na čitavom meču, ali su na kraju vodili većim delom i uspeli da slave.

Nejefikasniji na utakmici bio je bivši košarkaš Crvene zvezde i Mege Dilan Enis sa 19 poena, na šta je dodao i 4 skoka i asistenciju, dok je doskorašnji centar Mege Aleksander Balcerovski upisao 12 poena i 5 skokova.

Na drugoj strani su Danijel Heket i Tornike Šengelija već počeli da budu itekako korisni novom klubu, nakon što su, usled ukrajinske krize, stigli iz CSKA iz Moskve. Italijanski bek je upisao 14 poena uz po 3 skoka i asistencije, dok je Gruzinu falio samo skok do dabl-dabla, pa je stao na učinku od 11 poena, 9 skokova i asistenciji.

Metropolitan Levaloa pobedio je Andoru u Španiji sa 83-74. Prednost koju su gosti stekli u drugoj četvrtini i koja je iznosila i +10 u tom intervalu, više nisu ispustili do kraja utakmice, iako je varirala i bila većim delom jednocifrena, dok je najviše dostigla +13.

Najefikasniji na meču bio je Lahau Konate sa 19 poena, 6 skokova i 2 asistencije, Džordan Mekre je zabeležio 18 poena i 2 asistencije, dok je Vil Kamings uz 16 poena imao i po 5 asistencija i skokova.

Na drugoj strani je bivši igrač Partizana Kodi Miler-Mekintajer postigao 16 poena, uz 3 skoka i 8 asistencija, a Senegalac Musa Dijanje 14 poena, na šta je dodao i 6 skokova.

Huventud je bio ubedljiv u Badaloni protiv Slaska iz Vroclava sa 97-79. Poljski klub je dobro startovao i vodio većim delom prvog kvartala, pa čak i na kraju ovog dela (22-20), ali je domaćin već na kraju drugog perioda stekao prednost od 13 poena razlike (48-35), a onda rutinski završio posao u drugom poluvremenu.

Najviše poena postigao je Demetrik Trajs iz Slaska – 22, uz još 6 asistencija, dok je u poraženom timu dobar bio i Kerem Kanter sa 15 poena, 7 skokova i asistencijom.

Na drugoj strani, u pobedničkoj ekipi je Šveđanin Simon Birgander dostigao dabl-dabl sa 16 poena i 10 skokova, Albert Ventura je uz isti broj poena upisao i 3 skoka i 2 asistencije, dok je Vladimir Brodzijanski postigao 12 poena, uz 3 asistencije i samo jedan skok.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

NASTAVLJA USPEŠNU LOZU: Srpska stonoteniserka nakon senzacije na korak od Olimpijskih igara!

Srpska stonoteniserka Izabela Lupulesku nalazi se na korak od plasmana na Olimpijske igre koje će se ove godine održati...

POVEZANE OBJAVE