MONTE KARLO: Novak razočarao na startu!

Novak Đoković ispao je u drugom kolu turnira u Monte Karlu pošto je poražen Davidović Fokine 2:1 u setovima (6:3, 6:7, 6:1)

Nervozno je Novak ušao u meč, imao je 40:15 ali je dozvolio rivalu da izjednači. Španac je u ovom gemu došao do brejk lopte koju nije iskoristio i naš teniser je poveo sa 1:0.

Međutim, Fokina je nastavio sa dobrom igrom, bez izgubljenog poena je došao do izjednačenja u gemovima, da bi u narednom napravio brejk i stekao značajnu prednost.

Održavao je Španac prednost, a brzo došao i do nove brejk lopte koju je iskoristio i poveo sa 1:4.

Iako se Novak vratio u meč, Fokina je ipak osvojio prvi set rezultatom 3:6.

Na početku drugog seta, Novak je imao brejk loptu koju nije iskoristio pa je Španac poveo sa 1:0. Nevolje za Novaka su se nastavile, jak vetar je otežao znatno obojici tenisera, a srpski teniser je izgubio i naredni gem na svoj servis i tako je omogućio španskom teniseru novu prednost.

U trećem gemu opet je srpski teniser došao do brejk šanse ali opet isti problemi, nije uspeo da je iskoristi, a sa druge strane Fokina je sve stizao i osvojio i ovaj gem.

Nastavio se set u istom ritmu i ponovo je Fokina uzeo brejk za prednost od 4:2, ali je Novak, i pored nekih neverovatnih grešaka, uzvratio istom merom.

Od tog trenutka Novak je ponovo izgledao kao u svojim najboljim danima. Prvo je na svoj servis osvojio gem bez izgubljenog poena, a onda u istom stilu uzeo još jedan brejk i došao u situaciju da servira za set. Međutim, taj gem protekao je u stilu čitavog drugog seta i Đoković je neiznuđenim greškama “poklonio” Fokini 5:5.

U narednom gemu Fokina je uspeo da dođe do 6:5 i izvukao se iz neugodne situacije. Novak je u narednom servis gemu uspeo da dođe do taj brejka koji je počeo vođstvom 2:0 Fokine. On je dugo držao dva poena prednosti, jer je svaki put propuštao priliku da okrene rezultat u svoju korist neiznuđenim greškama.

Ipak, na 5:4 Novak uspeva da sovoji oba svoja servisa i dolazi do set lopte koju osvoja poenom koji je u potpunosti podsetio na pravog Novaka i izjednačen je rezultat u setovima.

Drugi set počinje novi brejkom Fokine, koji se vratio posle vođstva srpskog tenisera 40:15. Ostatak seta je u potpunosti protekao u znaku Fokine koji u petom gemu pravi i drugi brejk i dolazi do 4:1.

U naredna dva gema Davidovič Fokina je poprilično lako došao do trećeg seta i do velikog podviga pobedivši najboljeg tenisera sveta.

Pratite nas na Instagramu i Facebooku

Najnovije vesti

Još jedan srpski košarkaš se pominje kao kandidat za prvu rundu NBA drafta, porede ga sa Avdijom!

Nikola Topić već godinu dana važi za igrača koji je kandidat za jednu od najviših pozicija na predstojećem NBA...

POVEZANE OBJAVE